Op maandag 14 september werd de 150e rit van ANWB AutoMaatje Staphorst gereden. Nadat chauffeur en deelnemer terug kwamen van hun rit werden zij opgewacht door Marlies Vedder, coördinator van dit project bij Stichting Welzijn Staphorst (SWS). Zij overhandigde hen allebei een bos bloemen om zo een feestelijk tintje te geven aan deze mijlpaal. 

150e rit

Tijdens de 150e rit werd deelnemer Ada Boers (59) naar het ziekenhuis in Meppel gebracht door Helen Hordijk, zij is een vrijwillige chauffeur bij ANWB AutoMaatje Staphorst. Ada heeft zelf wel een rijbewijs, maar na een hartoperatie heeft ze medicatie gekregen waarmee ze niet mag rijden. ‘Je weet dat iedereen altijd druk is, dus het is soms lastig om te bedenken wie je moet vragen om je naar het ziekenhuis te brengen. Daarom is AutoMaatje ideaal. Als de afspraak bekend is, bel ik naar de rittenplanners en zij zoeken een chauffeur voor mij. Ik wordt ook nog eens bij huis opgehaald en weer thuisgebracht.’ laat Ada weten. 

Hieruit blijkt dat ANWB AutoMaatje Staphorst voor iedereen nuttig kan zijn, ook al is het maar tijdelijk. Er staan voldoende chauffeurs klaar voor wie een rit aanvraagt. Zo ook Helen Hordijk (78), zij mocht de 150e rit rijden. ‘Ondanks dat ik al wat ouder ben, mag ik nog graag rijden. Het is mooi om op deze manier iets voor anderen te betekenen. In de auto komt ook van alles ter sprake, dat vind ik heel mooi.’

ANWB AutoMaatje Staphorst

Na de aftrap in januari waar de eerste rit werd gereden, zijn we goed van start gegaan. Inwoners van de gemeente Staphorst wisten ANWB AutoMaatje te vinden, er werd al goed gebruik gemaakt van dit vervoersproject. ‘Het is dan natuurlijk ook erg jammer dat we halverwege maart tijdelijk moesten stoppen vanwege de maatregelen rondom corona. ANWB AutoMaatje Staphorst werd steeds bekender binnen de gemeente Staphorst.’ aldus Marlies. Nadat de regels omtrent corona weer wat zijn versoepeld, kon er voorzichtig aan weer ritten worden aangevraagd. Er is opnieuw reclame gemaakt en dat werpt zijn vruchten af. Het aantal ritten stijgt en er zijn wekelijks nieuwe aanmeldingen van deelnemers. Om de kosten van de deelnemers uit Rouveen laag te houden, worden daar nog nieuwe chauffeurs gezocht. Als iemand hierin is geïnteresseerd kan er contact worden opgenomen via 06-518 008 55 of automaatje@sws-staphorst.nl

Wilt u gebruik maken van ANWB Automaatje Staphorst? Kijk op de website van SWS: 

www.sws-staphorst.nl/automaatje of neem contact op via automaatje@sws-staphorst.nl of via het telefoonnummer van ANWB Automaatje Staphorst: 06-518 008 55 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur)