Rick Dunnik heeft twee sterke inhaalraces gereden in Sachsenring met P7 en P8 als resultaat, startend vanaf P18. Hij staat nu derde in het IDM SSP300 kampioenschap.

Rick had even tijd nodig om het ritme te vinden op het circuit van Sachsenring, een baan met veel hoogteverschil. De laatste keer was ook al weer drie jaar geleden. De tijden in de trainingen en kwalificaties waren teleurstellend waardoor hij van P18 startte.  

Sterke races: van P18 naar P7 en P8
Rick wist zich na een matige start van de 20e naar de 7e plek terug te knokken. Hij had het ritme snel te pakken, zette een sterke inhaalrace in en reed na elf ronden aan kop van de tweede groep. 
Helaas werd de wedstrijd toen beëindigd vanwege een rode vlag-situatie in de kopgroep van zes. De twee gecrashte rijders behielden hun positie waardoor Rick genoegen moest nemen met de zevende plek. Echt jammer, want hij zat zo goed in de wedstrijd.
Hij zette wel de 2e rondetijd neer, een mooie opsteker na de kwalificatietijden.

De tweede race verliep bijna volgens hetzelfde stramien. Vanaf ronde twee reed Rick van P19 weer sterk naar voren. Hij finishte uiteindelijk als achtste.

Stand Kampioenschap IDM SSP300Rick staat nu derde in het kampioenschap met 53 punten, 11p verschil met nr 2, 19p met nr 1. De strijd is zeker nog niet gestreden met vier races voor de boeg.

Qua punten hadden we natuurlijk op meer gehoopt, maar gezien de resultaten in de trainingen en kwalificaties zijn we tevreden. Rick heeft zijn hoofd koel gehouden, sterke inhaalraces gereden en daarmee het maximaal haalbare resultaat behaald. Meer zat er gewoon niet in.  

Lausitzring
Vanaf vrijdag zijn we op het circuit van Lausitzring te vinden. De wedstrijden zijn weer live te volgen. 

Vrijdag – Q1 – 16.25u 
Zaterdag – Q2 – 11.25u | Race 1 – 16.50u
Zondag – Race 2 – 13.55u

Foto: Damon Teerink