Dit jaar wordt voor de zeventiende keer de skeeler-estafette ’24KiKa – skaten tegen kanker’ georganiseerd. Dit jaar geen 24 uur, de race blijft beperkt tot 6 uur op zaterdag 5 september. Door het in acht nemen van de coronamaatregelen door organisatie en deelnemers was een 24-uurs race niet logisch. De locatie is wederom de baan van FlevOnice te Biddinghuizen met een lengte van 2,7 km.

Ook dit jaar is de opbrengst in zijn geheel bestemd voor KiKa. De stichting KiKa werft fondsen die ten goede komen aan een betere behandeling en genezing van kinderkanker. De opbrengst van 24KiKa komt volledig ten goede aan dit doel. De laatste jaren leverde dat steeds een bedrag van rond de 100.000 euro op en dit jaar ligt de lat nog hoger.

De 6-uurs race wordt in estafettevorm verreden. Skeelerclub Oldebroek e.o. start met 8 teams van drie personen, waarvan 6 jeugdteams in de leeftijd 10 tot 18 jaar. Sinds mei is er meestal twee keer per week getraind op de skeelerpiste en -baan aan de Stouwdamsweg in Oldebroek. De leden zijn, naast de training, ook druk met werven van sponsoren via persoonlijke acties op social media om zo financiële bijdrages te verzamelen voor stichting Kika.

2019