75 jaar Vrijheid, dat wordt dit jaar herdacht. Door het rondwarende Covit-19 virus is het herdenkingsjaar wat op de achtergrond geraakt. De Canadese brenncarriers die 14 april 1945 via de Hasselterdijk Genemuiden binnen rolden, hebben daardoor maar weinig aandacht gekregen. Om toch iets van de dankbaarheid en blijdschap te kunnen uiten, staat morgenavond 1 september het orgelconcert van Harm Hoeven op het Zwier van Dijk orgel in het kader van het Vrijheidsjaar. Uiteraard improviseert hij over psalm 124 die Genemuiden bij de bevrijding van de bezetter massaal op de lippen nam. Verder volgt een programma met bekende en herkenbare muziek waarin de relatie tussen oorlog en bevrijding tot uiting wordt gebracht. Een programma wat wordt uitgereikt neemt u mee in dat verhaal. 

Wilt u hier bij aanwezig zijn, reserveer dan via met een mail naar info@orgelcomitegenemuiden.nl of registreer je bij binnenkomst. Tijdens de avond gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Wie ziek is, of verkoudheidsklachten heeft, blijft dus thuis. De avond begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. De toegang tot het concert is gratis en er mogen maximaal 150 bezoekers naar binnen. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

eerste foto’s van gerestaureerd orgel van de ned herv kerk pkn in genemuiden