Gemeente Staphorst en kringloopbedrijf Noggus & Noggus hebben de handen ineengeslagen om statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) die hier wonen te laten integreren. Noggus & Noggus verplaatst zijn textiel-sorteercentrum van Zwolle naar Staphorst en biedt daar statushouders uit Staphorst een re-integratie traject. Ze doen zo werkervaring op en leren al doende de Nederlandse taal en omgangsvormen.

Wethouder Alwin Mussche van Staphorst geeft op 16 maart om 17.00 uur het startsein. Hij opent het nieuwe textielcentrum aan de Van Andelweg in Staphorst. De inzet van statushouders is een pilotproject waarin bekeken wordt hoe deze mensen het beste aan werk geholpen kunnen worden.

Sociale werkgelegenheid
Stichting Noggus & Noggus heeft al een kringloopwinkel aan de Van Andelweg in Staphorst. De stichting heeft twee doelen: naast het verminderen van de afvalberg door herbruikbare goederen in te zamelen en te verkopen is dat ook het bieden van sociale werkgelegenheid. Dat is waarom de gemeente en de stichting de handen ineenslaan om statushouders die hier wonen aan werk te helpen. Het is de bedoeling dat deze mensen na verloop van tijd doorstromen naar (ander) betaald werk.