Jarenlang ervaring op het gebied van ramen, deuren, kozijnen en gevels en het verveelt nog steeds niet!

Henk van der Horst is als schoolverlater op 13 juli 1970 bij Rollecate, te Staphorst, begonnen. Vandaag de dag viert de Rollecate Groep alweer zijn indrukwekkende 50-jarig werkjubileum. Hoewel Henk zich al 50 jaar lang op het gebied van gevels bevindt, weet hij zich nog altijd te ontwikkelen en tilt hij het niveau op de werkvloer elke dag iets omhoog. 

Henk van der Horst samen met zijn vrouw Jantje voor het hoofdkantoor Rollecate B.V. te Staphorst / © Jaco Hoeve

Rollecate 

In 1954 werd Rollecate opgericht door Roelof Roo, na de oprichting groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende, internationale en multidivisionele onderneming en een begrip in de gevelbranche. Zestien jaar na het ontstaan van Rollecate begon Henk aan zijn baan als staalmedewerker binnen de organisatie. Kort hierna startte hij een nieuw avontuur als montagemedewerker. Vanaf daar heeft hij, door altijd actueel te blijven, bijna alle functies binnen het bedrijf doorlopen. Henk heeft binnen Rollecate hoofdzakelijk vanuit de bouwlocaties gewerkt aan projecten voor onder andere het UMCG Groningen en het Smeedingshuis Lelystad.

Gevelbeheer Nederland 

Na ruim veertig jaar bij Rollecate gewerkt te hebben, was Henk toe aan een nieuwe uitdaging. Die uitdaging trof hij bij GevelBeheer Nederland, waar hij nog altijd actief is. Binnen GevelBeheer Nederland heeft Henk wederom bijgedragen aan de groei van de organisatie door de inzet en overdracht van de kennis die hij over vele jaren heeft vergaard. Panden op de Amsterdamse Zuidas en verschillende andere utiliteitsgebouwen in Nederland behoren tot zijn referenties. 

Nu schrijft Henk met zijn 50-jarig dienstverband geschiedenis voor de Rollecate Groep en stapt na al die jaren nog steeds iedere ochtend gezond en met goede zin het kantoor binnen. Lange dienstverbanden zijn geen uitzondering binnen de Rollecate Groep. Er lopen meerdere medewerkers rond met een betrekking van 25, 30 of 40 jaar. Echter is die van Henk uiteraard uniek te noemen met maar liefst 50 jaar ervaring en vakmanschap in de gevels.

Over de Rollecate Groep 

Rollecate is de toonaangevende gevelbouwer voor woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Waar het in 1954 allemaal begon met het produceren van stalen ramen in deuren, zijn ze nu uitgegroeid tot de Rollecate Groep. Een internationale onderneming met divisies in aluminium, staal, kunststof, service, onderhoud en advies. Rollecate Groep voorziet het gehele proces van ontwerp tot onderhoud, via advies, engineering, productie en montage tm nazorg/service. Mede dankzij hun eigen productontwikkeling, engineering en testfaciliteiten zijn ze in staat om de meest veeleisende gevelconstructies te realiseren.