Een uit coronacrisis geboren initiatief: ‘iedereen kan smullen bij de Patrijs Smulkar,’ gaat tijdelijk de ijskast in. De Patrijs catering & events zorgde de afgelopen weken dat er toch iets anders op tafel kwam. Behalve dat bleven ze door dit initiatief zelf, alhoewel beperkt tot de keuken, ook aan het werk. Een prachtige combinatie met veel creativiteit van het ondernemersgezin Eggen uit Rouveen. Zo hebben we veel diverse gerechten voorbij zien komen maar werden de inwoners van onze gemeente ook verrast met een Amerikaanse drive-thru tent voor heerlijk warme spareribs. Aan dit lekkers komt voorlopig vanaf 29 juni zeker een tijdelijk einde.

Na acht weken lang een vaak uitverkocht flexibel verkooppunt te hebben gerund mag de horeca weer open en komt catering op gang. Daarbij loopt de keuken van De Patrijs tegen capaciteitsproblemen aan. ‘We zijn een groeiend bedrijf, mede door de overname van Koggel Events en uitbreiding van ons werkgebied. Daardoor moeten we nu even pas op de plaats maken omdat we tegen de grens van ons kunnen aanlopen in onze keuken,’ vertelt Nick Eggen. ‘We willen vooral een goede kwaliteit blijven leveren, onze smulkar houden we achter de hand en willen we na het opschalen van onze capaciteit/ruimte weer inzetten.’

Dat de smulkar wat langer de stal in gaat is begrijpelijk, een grotere professionele keuken is niet binnen een paar weken gerealiseerd. Toch gaat de familie Eggen er vanuit het initiatief over een half jaar weer op te pakken. Ondertussen kunt u gebruik blijven maken van de zalen van d’Olde Skoele, de cateringservice, de bbq’s en nu ook huur van alles wat je bij een feest(je), evenement of open dag nodig hebt. Kijk op depatrijscatering.nl voor informatie.

Dag hap, de smulkar verdwijnt voorlopig uit het straatbeeld / © Hennie Luten  / LK mediasupport