APELDOORN 24 – juni 2020 – De afgelopen maand is de heer J.J. Matandika begonnen als geestelijk verzorger binnen Stéphanos Malawi. ‘Een predikant die in reformatorische traditie staat, en met zijn gezin op ons terrein komt wonen’, daar voelen we ons mee gezegend, zegt Van der Ham, directeur Stéphanos, die aanwezig was bij de sollicitatieprocedure.

Ds. J.J. Matandika (30) is geboren in Malawi. Hij heeft op de ABC Campus in Oeganda gestudeerd. Hier behaalde hij zijn Bachelor in Bijbelse studies en zijn Minor in Business. Ook behaalde hij zijn Master of Divinity. Matandika was onder andere de Nationale Directeur van Joy to the World ministries, later predikant van diverse gemeenten binnen de ARPC (Associated Reformed Presbyterian Church) in Malawi. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en preekt nu in de Reformed Presbyterian Church (RPC) New Canaän, de kerk vlak naast het Stéphanos terrein, en waar ook de Stéphanos kinderen naar de kerk gaan.

Binnen Stéphanos zal hij zorgdragen voor het geestelijk leven van de kinderen, werknemers en
de gemeenschappen in de buurt. Tevens houdt hij toezicht op onderhouding van de
Reformatorische identiteit in onze programma’s. ‘We hopen langdurig van zijn talenten gebruik te mogen maken en dat zijn werk voor velen tot zegen mag zijn’, aldus Van der Ham.

Matandika volgt Allan Chakholoma op, die zich als Village father vele jaren heeft mogen inzetten voor Stéphanos.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.