In april 2020 zou Frank Nieman zijn debuut maken in het ONK Supercup 1000 op een Yamaha R1. De corona crisis gooide echter roet in het eten en heeft voor velen een grote impact gemaakt. Gelukkig hebben we goed nieuws gekregen, het seizoen van de OW Cup gaat namelijk op zaterdag 11 juli weer van start!

In de afgelopen 3 weken heeft Nieman Racing de eerste testdagen gehad. In totaal zijn er 4 testdagen gedraaid, waarvan er twee helaas letterlijk in het water vielen door de vele regen. Gelukkig hebben we afgelopen zondag met zonnige omstandigheden kunnen testen.
Het team werkt goed samen en dat is te zien in de progressie die we maakten op de nieuwe 1000cc superbike. Komende woensdag zal Frank gaan testen tijdens een speciale KNMV trainingsdag op het TT Circuit Assen. De voorlopige kalender van het ONK Supercup 1000 is nog niet bekend, maar 11 juli en 18 juli zullen de eerste races van het kampioenschap plaats vinden in Assen.

Frank: “Ik ben heel tevreden hoe de overstap naar de superbike tot nu toe gaat. In een natte baan waren we vrijwel meteen snel en konden we een goede setup vinden. Afgelopen week hebben we met mooie omstandigheden getest en wisten we weer een goede stap te maken. Op een droge baan zijn we er nog niet, maar ik ben er van overtuigd dat we de eerste race meteen competitief kunnen zijn. Ik kijk uit naar de komende 2 testdagen voordat we daadwerkelijk onze eerste wedstrijd verrijden.

Nieman Racing wil haar sponsoren graag bedanken! Vooralsnog lijkt het erop dat er nog genoeg races verreden worden dit seizoen. Tijdens de wedstrijden is er helaas nog geen publiek welkom, maar wij zullen iedereen goed op de hoogte houden!

Foto: Erik de Ruijter