De gemeente Staphorst, Staatsbosbeheer en de Politie Staphorst roepen aankomend Pinksterweekeinde bezoekers van natuurgebied De Zwarte Dennen op om niet met de auto te komen. Net als bij Hemelvaart worden de parkeerplaatsen daar afgesloten. Dat geldt zowel voor zaterdag, eerste Pinksterdag als tweede Pinksterdag. Om een veilige doorgang voor passanten en hulpdiensten te behouden, is parkeren in de berm langs de vijverweg en de aanliggende zandpaden ook niet toegestaan. Fietsen en wandelen blijft mogelijk in het bosgebied, maar autoverkeer niet.  

De instanties willen De Zwarte Dennen niet volledig afsluiten, maar raden bezoekers met klem af om een hele dag of een dagdeel naar het gebied te gaan. Bij mooi weer wordt het al snel druk en ontstaan onveilige situaties, met name rond de zwemvijver. Wat ook meespeelt; Staatsbosbeheer  kan vanwege de coronamaatregelen de toiletten bij de Zwarte Dennen nog niet openen. Om ongemak en onveilige situaties te voorkomen, wordt daarom het gebied bij mooi weer voor auto’s gesloten. 

Burgemeester Kok benadrukt: “Het coronavirus is er nog steeds.  Daarom moeten we ons – voor onze eigen veiligheid – aan de regels houden. Dat betekent drukte vermijden en 1,5 meter afstand naar elkaar houden. Ook na 1 juni. Ook in de buitenlucht. Wandelend of fietsend is dat prima te doen, maar ga geen dag aan de zwemvijver liggen. Afgelopen Hemelvaart zagen we dat op heel veel plaatsen op de dag zelf ingegrepen moest worden. Dat is zo jammer, zowel voor de bezoekers als voor de handhavers. Ik gun iedereen fijne vrije dagen zonder dat soort gedoe. Laten we er samen een fijn Pinksterweekeinde van maken.”

Dit is volgens de gemeente NIET de bedoeling