SWS stimuleert zwaaien door stoeptegels van gekleurde handen te voorzien

Twee medewerkers van Stichting Welzijn Staphorst (SWS) gingen op de fiets door Staphorst om een aantal stoeptegels van een gekleurde ‘zwaaihand’ te voorzien. Geertrui Balkenende en Margje Ponstein belden bij een aantal bij hun bekende adressen aan met de vraag of ze een Zwaaihand op de stoep voor het huis mochten plaatsen.

Iedereen was enthousiast en gaf toestemming. Met een spuitbus werd een (tijdelijke) hand op de stoep gespoten. Hiervoor kregen de dames toestemming van de gemeente Staphorst. De komende tijd zal SWS ook in Rouveen en IJhorst zwaaistenen maken. De Zwaaisteen is bedoeld om inwoners meer naar elkaar te laten zwaaien.

Ziet u een zwaaisteen? Zwaai!

Margje Ponstein, teamcoördinator van SWS zei eerder al: ‘In deze corona-tijd is het nóg belangrijker dat inwoners op de één of andere manier contact met elkaar hebben. En zwaaien is een laagdrempelige én contactloze manier van aandacht. Het kan iemands dag net een beetje mooier maken.’

De Zwaaisteen is er ook als kleurplaat om achter het raam te zetten en SWS moedigt kinderen aan om ook met stoepkrijt zwaaihanden te maken. De kleurplaat is te downloaden op de website van SWS. Wilt u dat de medewerkers van SWS ergens een Zwaaisteen op de stoep maken? Bel of mail naar 0522-465143 of info@sws-staphorst.nl

De Zwaaisteen is er ook als kleurplaat om achter het raam te zetten en SWS moedigt kinderen aan om ook met stoepkrijt zwaaihanden te maken. Download de Zwaaisteen kleurplaat op de website van www.sws-staphorst.nl