Orgelconcerten in Coronatijd, dat is de uitdaging die Orgelcomité Genemuiden heeft opgepakt. Velen weten inmiddels de weg naar livestreamconcerten te vinden, zowel musici als ook de luisteraars. Volgende week dinsdagavond 28 april om 20.00 uur voegt zich daarbij het orgelconcert van Gert van Hoef op het Zwier van Dijk orgel.

Via het Youtube kanaal van de organist en ons eigen zwiervandijk kanaal kunt u de verrichtingen in de kerk van de organist direct volgen. Op het programma staan o.a. Fantasie ‘Ode to Joy’ (Beethoven), Gert van Hoef, Aria ‘Schafe können sicher weiden’ uit Cantate BWV 208 en Toccata in F dur – BWV 540 (J.S. Bach), Komt als kind’ren van het Licht (F. Asma), Cantilena uit Sonate 11 (J. Rheinberger), Fantasie alla marcia over ‘Het Wilhelmus’ (J. Zwart), Adagio uit Symfonie (C.M. Widor), en U zij de glorie. Gert van Hoef. 

Voor de periode april tot en met oktober is weer een gevarieerd concertprogramma samengesteld. Daarbij is gezocht naar een maximale spreiding in het soort organisten. Dankzij de enthousiaste en bereidwillige medewerking van de organisten en de technische mogelijkheden kan dat ‘gewoon’ doorgaan.

Na het bovengenoemde concert volgen D.V. de heren Ton Koopman, Evan Bogerd, Harm Hoeve en Martin Mans. We zien er naar uit de uitzonderlijke muzikale kwaliteit van deze uitstekende organisten en de fraaie klank van het gerestaureerde Zwier van Dijk orgel via de hedendaagse techniek tot in uw huiskamer te brengen. We vertrouwen er op dat een donatie door de kijkers voldoende zal zijn voor de gemaakte techniekkosten. Als orgelcomité zijn we er in het bijzonder zeer content mee dat de in Zwolle geboren organist, klavecinist, dirigent en onderzoeker Ton Koopman, te midden van zijn wereldwijde activiteiten, Genemuiden een plek heeft gegeven in zijn agenda.

Naar het vervolg van de serie door Vincent de Vries en André Kevel wordt nog gekeken. Houdt daarvoor de site www.zwiervandijkorgel.nl in de gaten. 

Op dit youtubekanaal staat een verzameling eerdere concerten.

YouTube video