Huisartsenpraktijk Staphorst heeft naar aanleiding van het Coronavirus en de anderhalve meter maatschappij de volgende veranderingen doorgevoerd. Met deze veranderingen willen wij u en onze medewerkers zo goed mogelijk beschermen. Wij hopen dan ook op uw medewerking en begrip. 

Verkoudheidsklachten of koorts
Wij houden ons aan de maatregelen die ons door het RIVM zijn opgelegd.
Hebt u, of één van uw gezinsleden, verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, hoesten) of koorts, kom dan NIET naar de praktijk. Wij vragen u in dit geval telefonisch met de assistente te overleggen.
Dit geldt ook voor begeleiders van patiënten die op het spreekuur gezien moeten worden, en voor iedereen die in de praktijk komt om iets op te halen of te brengen. Indien mogelijk houden wij ook anderhalve meter afstand. 

Recepten herhalen
Wilt u een herhaal recept, dan verzoeken wij u deze via de receptenlijn (0522-464502 of optie 2 in het telefoon keuze menu) te bestellen. Lukt dit niet, dan mag u met de assistente bellen. De receptenlijn is ten alle tijde in te spreken. Recepten voor 10 uur ingesproken, kunt u de volgende dag na 15.00 uur ophalen bij de apotheek.
Het is NIET meer mogelijk de etiketten van lege doosjes in te leveren.

Afspraak op het spreekuur
Voor zolang het duurt zullen we vanuit de praktijk consulten zoveel mogelijk telefonisch afhandelen. Voor vragen of klachten kunt u dagelijks bellen met de assistente. De assistente helpt u verder en spreekt een beleid met u af. 
Is het toch nodig dat u op het spreekuur gezien wordt, dan vragen wij uprecies op de afgesproken tijd naar de praktijk te komen. Op deze wijze proberen we dat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de wachtkamer zitten.
Indien mogelijk vragen wij u alleen naar de praktijk te komen. Is het nodig dat er iemand met u meekomt dan mag deze begeleider (maximaal 1 persoon) geen verkoudheidsklachten of koorts hebben. 

Balie
We streven naar zo min mogelijk contact via de balie. Daarom willen wij u vragen zoveel mogelijk    via de telefoon met ons te communiceren. 
Om de privacy van u te bewaken geven wij geen uitslagen door aan de balie, ook hiervoor vragen wij u met ons te bellen. 
Wij streven er naar de verwijsbrieven zoveel mogelijk digitaal te versturen, hiervoor hebben wij uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer nodig. U krijgt uw verwijsbrief dan via de mail. Hebt u geen e-mailadres, dan krijgt u een geprinte versie mee. 

Urine inleveren
Indien u klachten heeft met plassen mag u de urine bij ons inleveren. Wij vragen u de urine bij voorkeur voor 10.00 uur in te leveren. Op de balie staat een bak waarin u het potje urine mag zetten. Op het potje graag uw naam vermelden, op de balie liggen hiervoor stickers. Daarnaast vragen wij u een formuliertje in te vullen, waarop u de klachten en uw gegevens invult. Deze formuliertjes liggen ook op de balie. Het dichtgevouwen formuliertje legt u samen met het urinepotje in de daarvoor bestemde bak. Na 13.00 uur mag u bellen met de assistente voor de uitslag. Er staan op de tafel nieuwe urinepotjes, welke u mag meenemen. (groen deksel voor de praktijk/ blauw deksel voor ziekenhuis)

Informatie over het Coronavirus
Informatie over het Coronavirus (COVID-19) kunt u vinden op de website 
www.thuisarts.nl    
www.RIVM.nl   
www.ggdijsselland.nl 
Voor vragen over corona is er een algemeen nummer: 0800 – 1351  (7 dagen per week 8.00-20.00 uur).

Toegang tot uw medische gegevens door de huisartsenpost
Tijdens de Coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. In dat geval gaat u naar de huisartsenpost. Ook kan het gebeuren dat u naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis wordt doorverwezen. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u goed en snel kunnen helpen, daarom is het belangrijk dat zij inzage hebben in uw medische gegevens.

De overheid heeft hiervoor een tijdelijke maatregel ingesteld. Uitsluitend tijdens de Coronacrisis mogen de artsen op de huisartsenpost en op de spoedeisende hulp een samenvatting van uw medische gegevens inzien. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp en u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aan ons doorgegeven dat u geen toestemming geeft, dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.
Meer informatie over de tijdelijke maatregel kunt u vinden op de website volgjezorg.nl/corona-opt.
Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en kunt u ook een definitieve keuze maken voor inzage in uw gegevens.

Op de foto: Het Medisch Centrum Staphorst in aanbouw 2008 / © weblog Staphorst