NIEUWLEUSEN – ’t Witte Peerd in Nieuwleusen presenteert op zaterdag 21 oktober een heus Oktoberfest. Op het programma staat onder andere een optreden van Die Lustigen Moeflons Musikanten.“We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden”, stelt Klaas Kooiker, mede-eigenaar van het partycentrum. “Iedereen is welkom. Of je nou verkleed bent of niet. Een volledig kostuum is hartstikke leuk, maar je dagelijkse kloffie is ook prima.”

Het is inmiddels zo’n dik jaar geleden dat Klaas, samen met André Massier en Arian Dijsselhof ’t Witte Peerd overnam. De roemruchte uitgaansgelegenheid moest behouden blijven voor Nieuwleusen, zo vond het drietal. Klaas en André blijven doorgaans wat meer op de achtergrond; Arian doet de bedrijfsvoering. “We merken dat ’t Witte Peerd goed draait”, stelt Klaas. “Dat gaat dan zowel om het zalencentrum, de snackbar als het café. Maar we willen ’t Witte Peerd vaker gebruiken voor grote themafeesten en evenementen à la het eiergooien; altijd goed voor duizenden bezoekers. Eerder dit jaar hebben we DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra hier nog gehad. Een volle bak. Meer van dat soort dingen, daar gaan we voor. Zo dus ook het Oktoberfest. En we hebben nog ideeën genoeg: een bevrijdingsfestival, een beachvolleybaltoernooi, touwtrekken, jeu-de-boules…” Arian: “Simpele spelletjes, dat werkt, dat kun je ook zien aan het succes van het eiergooien. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Zo zijn we altijd aan het nadenken over extra activiteiten. Ook om Nieuwleusen leefbaar te houden. We willen zorgen dat er genoeg reuring blijft in het dorp.”

Moeflons
Het Oktoberfest vindt niet alleen plaats in ’t Witte Peerd; er komen ook tenten naast het partycentrum te staan. De muziek komt die avond van Die Lustigen Moeflons Musikanten. Deze act, bekend van onder andere de Zwarte Cross, verzorgt een avondvullende show met de grootste Deutsche schlagers en après-ski hits. Maar wellicht dat ze, als je het lief vraagt, ook nog wat andere stijlen voorbij laten komen. Die Lustigen Moeflons Musikanten is namelijk een zijproject van de leden van de bekende top 40-band Moeflons Feestband.
En er is die avond meer vermaak. Iedereen die verkleed komt, kan meedoen aan de Heidi & Peter-verkiezing. Wie is er het mooist verkleed? De drie eigenaren en hun partners fungeren daarbij als jury. De winnaars mogen rekenen op een leuke prijs. En daarnaast staat er ook nog een verloting op het programma. Alle bezoekers maken kans op een authentieke Heidi- en/of Peteroutfit.

Tafels
Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Voor groepen van acht personen (vrienden, familie, teamgenoten; noem het maar op) geldt er een speciale actie. Voor 120 euro (acht maal 15 euro) mogen ze naar binnen en krijgen ze een tafel, een gratis biertje en een broodje bratwurst aangeboden. Hun bierpullen mogen ze bovendien houden. De kaartverkoop voor het Oktoberfest is inmiddels begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.hetwittepeerd.nl en www.facebook.com/hetwittepeerd.nl.

Op de foto de organisatie van het Oktoberfest met van links naar rechts: partymacher/promotieman Arno Hekman (“Schrijf dat maar als Heckmann”), André Massier, Arian Dijsselhof en Klaas Kooiker. Het wordt die avond vrijheid, blijheid. Wil je verkleed komen zoals Arian: hartstikke mooi, maar je dagelijkse kloffie, zoals de rest, is ook prima.