Handelskeuring Rouveen aftrap voor Munnikenweek

Of je nou paardenliefhebber bent of gewoon zin heb in een gezellige avond. De Handelskeuring biedt voor een breed publiek een boeiende avond. In een drie uur durend programma draven paarden, veulens en monsterknechten onder de Rouveense kerktoren. Onder het toeziend oog van een deskundige jury en een publiek van kenners, leken en liefhebbers. 

De paardenfokkerij is diep geworteld in de gemeente Staphorst. Waar Staphorst vroeger al bekend stond om goede paarden en een florerende handel is het vandaag de bakermat voor toppaarden, in zowel sport als fokkerij. Dat is ook te merken in de animo voor de Handelskeuring in Rouveen. Meteen na openstelling stroomden de aanmeldingen binnen. Met name bij de veulenrubrieken, nog niet eerder werden er zoveel veulens aangemeld. Tijdens de komende editie wordt het publiek dan ook getrakteerd op twee schitterende groepen rijpaard- en tuigpaardveulens. 

Vroeger ging de Handelskeuring om de handel. Nu is het een prestigekwestie. Plaatselijke en regionale fokkers halen hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. In verschillende rubrieken strijden rijpaarden, tuigpaarden veulens om de felbegeerde kampioenstitels van de Handelskeuring. Voor menig rij- en tuigpaard was de kampioenstitel afgelopen jaren een opstap naar een glansrijke carrière in sport en fokkerij.

Naast paarden wordt het programma – volgens vaste traditie – onderbroken door spraakmakende en spectaculaire shows. Vorig jaar was dat een “Strontbak-pulling”. En dit jaar staat er een spectaculaire “Bike-Trial” show op het programma. Twee professionele trialbikers – waaronder Nederlands kampioen Daan Boverhof – zullen de meest gewaagde stunts laten zien.

De Handelskeuring vindt plaats op dinsdagavond 27 juni op het Kerkplein in Rouveen. De toegang is gratis. Aanvang vanaf 18.30 uur. Voorafgaand aan de Handelskeuring Rouveen vindt de opening van de Munnikenweek plaats. Vanaf 18.15 uur is er gratis ijs voor alle kinderen. Voor meer info kan men terecht op www.handelskeuring.nl of via de social media kanalen.

 

Foto © René Admiraal