STAPHORST – De Koning Willem-Alexanderschool bestaat vijftig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de school een luxe tijdschrift uitgegeven.

Het is een veelzijdig tijdschrift geworden, met veel foto’s en bijdragen van leerlingen en leerkrachten, maar ook van enkele oud-leerlingen en oud-leerkrachten. De huidige leerlingen ontvangen het tijdschrift via de school. Overige belangstellenden kunnen tegen betaling een exemplaar ontvangen.
Toen de Eerste School met de Bijbel aan de Kerklaan uit zijn jasje groeide, werd er een nieuwe school gebouwd aan de Adm. W.G. van Nesstraat. Met voormalig directeur meester E. Mussche aan het roer vestigde de school zich in 1971 in het nieuwe gebouw. De naam ging Willem-Alexanderschool luiden, wat na verloop van tijd Prins Willem-Alexanderschool werd. Toen de prins in 2013 koning werd, besloot men ook de naam van de school mee te veranderen in Koning Willem-Alexanderschool.

Op 28 september jl. werd al bij het jubileum stilgestaan in een gezamenlijke dagopening met alle leerlingen en leerkrachten. Ouders en overige belangstellenden konden dit moment meebeleven via een livestream. Ook werd er die dag een groepsfoto van de hele school gemaakt. Grotere activiteiten konden vanwege de coronamaatregelen tot nu toe nog niet georganiseerd worden. De uitgave van de glossy is daarom een goed alternatief om het jubileum onder de aandacht te brengen. De jubileumcommissie beraadt zich in de loop van 2022 nog op een passende afsluiting van het jubileumjaar tegen de zomervakantie. Hopelijk bieden de maatregelen op dat moment weer meer ruimte voor activiteiten.

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het jubileumtijdschrift bestellen voor € 10,- incl. verzenden. Bestellen kan via info@kwastaphorst.nl met vermelding van naam en adresgegevens. U ontvangt dan een mail met het bankrekeningnummer om de betaling te kunnen doen, waarna uw bestelling wordt verzonden.