Goed nieuws voor inwoners van de kernen van Kop van Overijssel en de linten rond Nijeveen. Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel te kunnen aanleggen. De voorbereiding en start aanleg is naar verwachting in de tweede helft van 2020.

Alle kernen krijgen glasvezel

Afgelopen maanden is er campagne gevoerd in Grafhorst, Wilsum, ‘s-Heerenbroek, IJhorst, Rouveen en de linten rond Nijeveen. Van alle adressen moest minimaal 35% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Dit is ruimschoots gehaald. “Met name door de eindsprint hebben de bewoners van de kernen een duidelijk signaal afgegeven klaar te zijn voor de toekomst”, aldus Bert Meijerink, directeur van Rendo Buitenaf B.V.

Eindsprint getrokken

De afgelopen periode is veel werk verzet door lokale verkopers en ambassadeurs. Zij hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel voor de toekomst van het dorp. De laatste dagen is daardoor een mooie eindsprint getrokken. Zie hier en daar

Voorbereiding aanleg

De aannemer gaat nu aan de slag met de planning voor de voorbereiding en start aanleg. De verwachting is dat dit in de tweede helft van 2020 gestart gaat worden. Zodra hier meer informatie over is zullen bewoners geïnformeerd worden. In Rouveen ligt het grootste gedeelte van het netwerk er al in, zie hier…

Aankondiging campagne Zwartewaterland

Glasvezel buitenaf en Rendo Buitenaf zijn op dit moment ook met de gemeente Zwartewaterland in overleg om op korte termijn in deze gemeente een glasvezelcampagne te starten.