De Bus..📮
Tja en zo ineens is ie er niet meer.
Waar we gisteren nog dachten ze gaan ” hem ” vervangen..(is dat nu nodig?)
Waren we dus op het verkeerde been gezet.
En vandaag/wrs gister al was ie dus zomaar ineens foetsie, verdwenen! Maar waarheen dan ?
Er kwam via de chat vanochtend al op tijd een verontrustend berichtje binnen ; goh weet jij waar de brievenbus is? ..brievenbus is???
Huh? Verdorie..je hebt gelijk ! ..hij is weg!! ( en dat na meer dan 30! Jaar!) Maar waar naar toe? # spoorloos # dorpstamtam
Ook dat werd gelukkig, na uren in spanning te hebben gezeten duidelijk.
Tuuuurlijk! hoe kan het ook anders ” onze ” brievenbus is gewoon ff verplaatst ..zomaar opeens, weg van het plein.. ( alsof het niets is) Waar de oudere dorpsgenoten via het park nog even s’middags hun kaartje etc posten en dit combineren met een wandelingetje door het park.. (maar ja daar wordt niet eens bij nagedacht) en zo kan ik nog wel een aantal voorbeelden opnoemen waarom ie beter en stukken veiliger “gewoon ” aan/op het plein kan staan.
Desnoods mooi bij de binnenkort te plaatsen bloembakken op het plein in de buurt zodat je dan als je, naar de brievenbus bent gekuierd, je even heerlijk op een bankje kan genieten van de bloemetjes en de bijtjes en het mooie plein midden in ons dorp.
Zeg nu zelf, d’as toch altijd nog leuker dan op een wegggemoffeld plekkie, achter een tankstation? # misumnual kan dat nu niet anders #postnl ?????
# actiecomite en vlug weer terug die brievenbus..dus!

Door Anita van der Veen