In Meppel organiseert Sjoerd Dirk Meijer (ECHA-Specialist Hoogbegaafdheid) van iQBegrijp – praktijk voor advies, begeleiding en coaching van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen/jongeren en hun ouders – diverse (gratis) activiteiten voor kinderen, jongeren en hun ouders in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid (7 t/m 15 maart 2020). Het doel van deze week is hoogbegaafdheid positief onder de aandacht te brengen.

Op zaterdag 7 maart kunnen kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong (5 t/m 7 jaar) leren programmeren met robots tijdens de Programmeerclub Mini van iQProg i.s.m. iQBegrijp. Tijden: 10.00 – 11.45 uur

HB0522-speelmiddag

Op zondag 8 maart is de HB0522-speelmiddag van 14.00 t/m 17.00 uur. Deze keer is er voor de kinderen een reptielenworkshop met o.a. echte wurgslangen, vogelspinnen en reuzenslakken. Ouders kunnen een workshop volgen over de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid. De speelmiddag is geschikt voor kinderen van 0 t/m ongeveer 14 jaar en hun ouders.
Tijden: 14.00 – 17.00 uur

Gratis open inloop

Op woensdagochtend 11 maart zijn ouders (en kinderen die (nog) niet op school zitten) welkom tijdens de gratis open inloop. De koffie en thee staan klaar en er kunnen vragen gesteld worden over hoogbegaafdheid en over de begeleidingsmogelijkheden die iQBegrijp biedt.
Tijdstip: 9.30 – 12 uur.

Extra programmeerclub Junior/Tiener van iQProg i.s.m. iQBegrijp

Op woensdagmiddag 11 maart is er een extra programmeerclub Junior/Tiener van iQProg i.s.m. iQBegrijp. (Vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 8 jaar en ouder mogen gratis een keer meedoen en zelf ervaren of ze net zoveel uitdaging en plezier ervaren aan programmeren als de kinderen die al lid zijn. Als je op 11 maart niet kunt, dan kun je vragen of je zaterdag 7 maart een keer gratis mee mag doen.
Tijden: 14.00 – 16.00 uur.

Gratis mini-toernooi Paco Ŝako

Op zondagmiddag 15 maart is er een gratis mini-toernooi Paco Ŝako. Het lijkt op schaak, maar het spel is heel anders. Er worden geen stukken geslagen, maar er worden koppels gevormd die beide spelers mogen verzetten. Er is plek voor 20 deelnemers.
Tijden: 13.00 – uiterlijk 17.00 uur

Gratis training over hoogbegaafdheid

Voor jeugdconsultenten, cjg-consulenten, leerplichtambtenaren en praktijkondersteuners jeugd organiseert iQBegrijp op dinsdagochtend 10 en donderdagmiddag 12 maart een gratis training over hoogbegaafdheid.

Aanmelden verplicht

Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht. Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid zijn te vinden via https://iQBegrijp.nl/hbweek2020. Bel of mail gerust naar Sjoerd Dirk Meijer van iQBegrijp voor vragen (06 – 421 51 759 of info@iQBegrijp.nl).