Maatwerk is al jaren de standaard bij KUIPER Wagenbouw. Sinds eind jaren 90 hebben we ons steeds meer gefocust op klantspecifieke maatwerk producten op het gebied van getrokken materieel en voertuigaanpassingen. Dit heeft de afgelopen 25 jaar geleid tot een enorm portfolio met een diversiteit aan klantspecifieke projecten.

Soms kunnen projecten en opdrachten op een bijzondere manier tot stand komen. Zo ook bij onderstaande projecten die we ontwikkeld en gebouwd hebben voor de Gemeente Groningen en Waste Vision Rotterdam.

Het eerste contact kwam tot stand op een zaterdagmorgen. Je kent het wel, open zijn op zaterdag omdat je toch aanwezig bent voor de zaterdagklussen en de verhuur. Klanten of (on)bekenden uit de buurt komen binnen voor onderdelen of het huren van een aanhanger, de telefoon gaat en je hebt even alles tegelijk. In deze situatie kwam het hoofd van de materieeldienst/wagenpark bij de gemeente Groningen binnenlopen, hij was op zoek naar een lager voor de aanhanger van zijn zoon die in Meppel woonde. We hadden niet onmiddellijk de tijd om hem te helpen dus hij begon een rondje te maken door onze productiehal. Zodoende zag hij wat voor maatwerk producten we aan getrokken materieel allemaal ontwikkelden en produceerden, wat hij bijzonder interessant vond. Zo kwam er een gesprek op gang die ertoe leidde dat we onze kennis en expertise mochten loslaten op een probleem die ze hadden met het transporteren van ondergrondse afvalcontainers. Aangezien deze steeds dieper/hoger werden, waren ze niet meer te transporteren onder de maximale hoogte van 4 meter. Na enige maanden van overleg en engineering zijn er verschillende mogelijkheden onderzocht wat uiteindelijk resulteerde in een definitief ontwerp waarbij diverse soorten en maten containers vervoerd kunnen worden op één trailer en binnen de maximale hoogte van 4 meter!

Dit project kreeg een vervolg doordat het bedrijf Waste Vision in contact kwam met de gemeente Groningen over dit project. Een delegatie van Waste Vision was aanwezig bij de oplevering van deze trailer en waren dusdanig enthousiast dat het een order werd. Deze trailer is recent ook opgeleverd en we zijn ondertussen ook in contact gekomen met een derde partij die de combi van Waste Vision online voorbij zag komen en ook enthousiast werd!

Van deze kettingreactie worden wij uiteraard enorm blij omdat nu een project wat veel tijd en energie gekost heeft om te ontwikkelen, meerdere keren geproduceerd mag worden!