Na een vrije zaterdag voor alle ploegen in de hoofdklasse B, staat Staphorst een heuse krachtmeting te wachten. Op Urk zal de gelijknamige club de gastheer zijn van de brigade van Paul Weerman. En zoals een goed gastheer betaamt, zullen de voormalige eilandbewoners de koploper met open armen ontvangen. Gastvrijheid kan je een Urker niet ontzeggen, maar dat betekent nog niet dat ze de punten ook cadeau zullen geven. Integendeel ben ik geneigd te zeggen! Staphorst kan er voor 100 % zeker van zijn dat het een heus voetbalgevecht gaat worden. Laat Staphorst, dat meer kwaliteit herbergt zich meeslepen, of speelt de lijstaanvoerder uit de kop van Overijssel haar eigen spel. Zeker is dat het een interessant duel gaat worden op sportpark de Vormt!

Opnieuw toont Urk aan dat het met vrijwel alleen maar eigen spelers goed presteert op het vijfde voetbalniveau van Nederland. Op dit moment zijn er een aantal oudere spelers die neigen na dit seizoen een stapje terug te doen. Hoewel dit enerzijds jammer zou zijn, is het anderzijds weer een prachtige uitdaging voor talentvolle spelers die staan te dringen en nadrukkelijk op de deur kloppen om bij de selectie aan te sluiten. Zo lopen er enkele groeibriljantjes rond, die mits ze goed worden begeleid, toekomstige selectiespelers gaan worden. In dat opzicht heeft Urk natuurlijk een voorsprong op de andere ploegen in de hoofdklasse B, waar ieder seizoen wel een aantal spelers van buitenaf worden aangetrokken. 

8 keer winst voor Urk

Van de tot nu toe gespeelde 19 competitiewedstrijden wist Urk er 8 in winst om te zetten. Op eigen veld werden 17 punten verzameld, terwijl er op vreemde bodem toch nog 10 punten bijeen werden gesprokkeld. Negen duels op het eigen sportpark de Vormt leverden 5 overwinningen op. Flevo Boys en SC Genemuiden waren in staat om een gelijkspel af te dwingen. Alleen de competitieouverture tegen een compleet Volendam en de topper tegen Eemdijk leverden een nederlaag op. Trainer Richard Karrenbelt, die na 3 seizoenen afscheid neemt van Urk, gaat hoe dan ook door de voordeur Urk verlaten!

Vanaf volgend seizoen staat de oefenmeester aan het roer bij WHC uit Wezep. Voor de komende twee seizoenen heeft Urk Gert Jan Karsten, tegenwoordig actief bij HHC Hardenberg, verrassenderwijs weten vast te leggen. Dat de inwoner uit Nunspeet deze zogenaamde sportieve stap terug doet zegt veel, zo niet alles over de naam die de club Urk landelijk nog steeds uitstraalt! Urk wil het seizoen zo hoog mogelijk eindigen en zal alles in het werk stellen om  koploper Staphorst beentje te lichten. De heenwedstrijd eindigde op zaterdag 2 november in een doelpuntloos gelijkspel. Dat er destijds geen treffers vielen was louter en alleen de verdienste van een uitstekende keepende Richard Strijker. Met enkele weergaloze reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Dat gelijkspel voelde voor Staphorst als een nederlaag. Zaterdag mogen beide ploegen op herhaling.

Opvallend is dat Staphorst na de heenwedstrijd tegen Urk alle wedstrijden in winst wist om te zetten. Met het maximale te halen punten werd de ranglijst bestormd, met als resultaat dat de ploeg als ongenaakbare kampioen van de tweede periode en als trotse nummer 1 de confrontatie mag aangaan tegen Urk. Natuurlijk is het binnenhalen van de tweede periode iets tastbaars en is nacompetitie een feit, echter de club wil meer. De grootste wens is om via een kampioensschap de stap te maken naar de Derde Divisie. Met een geweldige serie van 10 achtereenvolgende overwinningen begint deze wens serieuze vormen aan te nemen. Vooraf zou je denken dat Staphorst favoriet is, maar pas op, daar denken ze bij Urk toch echt anders over. Het zal een heel karwei voor Staphorst worden om de punten mee de bus in te nemen. De verwachting is dat de thuisploeg alles eruit zal persen om tot een positief resultaat te komen. Aan Staphorst de prachtige uitdaging om de klinkende resultaten van de laatste maanden een vervolg te geven. Trainer Paul Weerman gaat met een gretige en fitte selectie richting de Bult. 

Heerlijke affiche

Motiveren hoeven beide trainers hun spelers zeker niet! Kan Urk opnieuw voor een verrassing zorgen, of is Staphorst volwassen genoeg om deze zware wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede gelet op het programma op de andere velden, zou een overwinning op en tegen Urk, weleens heel plezierige gevolgen kunnen hebben voor Staphorst! Hoe dan ook, er wordt reikhalzend uitgekeken naar deze heerlijke affiche. Urk versus Staphorst begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen. Langs de lijn zal hij worden geassisteerd door de heren Arjan Overwijk en Maarten Bolwerk. Gaat Staphorst schipbreuk lijden op de Vormt? Of mag het veilig voorbij de hindernissen komen en zo met 3 punten op zak een positieve thuisreis ervaren.

Twaalfde man

De trouwe twaalfde man van Staphorst zal ongetwijfeld in grote getale aanwezig zijn om hun favorieten aan te moedigen. Het is te hopen dat de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een attractief duel, waarbij sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen, niet mag ontbreken. Degenen die op eigen gelegenheid naar Urk toe komen, de navigatie kan worden ingesteld op het volgende adres:

Sportpark De Vormt  ( kunstgras )
Vormtweg 7 D
8321 NC Urk