OVERIJSSEL – Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Overijssel daalde het aantal inbraken in woningen sterker, met ruim 10 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.  

Sterkere afname dan landelijk gemiddeld
Afgelopen jaar werden er in Overijssel in totaal 1.845 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er 10,1 procent minder dan in 2018. Het gros van de inbraken vond binnen de provincie plaats in de gemeenten Enschede (379), Zwolle (192) en Hengelo (170). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Staphorst (15) en Tubbergen (16); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallende gemeenten binnen Overijssel
Binnen Overijssel valt Hellendoorn het meest op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 52,2 procent (van 90 inbraken naar 43 inbraken). In Olst-Wijhe steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest van 11 inbraken in 2018, naar 23 inbraken in 2019.

Interactieve kaart
Independer heeft voor de provincie Overijssel een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Overijssel in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken. 

Ga met de cursor over de kaart om te zien wat waar gebeurt.

Bron: Independer