SC Rouveen Vr1 speelt op zaterdag 22 februari a.s. de kwartfinale in de bekercompetitie tegen het combinatieteam van ST HOC/Valthermond uit het Drentse Exloo/Valthermond.

Gezien het geringe aantal wedstrijden op deze “voorjaars-vakantie”-zaterdag is de verwachting dat er veel toeschouwers zullen zijn bij deze wedstrijd op het sportveld van de vereniging aan de Korte Kerkweg.

Beide teams komen in de reguliere competitie uit in de 4e Klasse van het District Noord. De Drentenaren staan met 15 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van +22 (40 voor en 18 tegen) op een keurige vierde plaats.  Het team uit Rouveen staat met 22 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van +11 (39 voor en 28 tegen) op een eveneens keurige tweede plaats.

Op basis van deze voorinfo lijkt het een aantrekkelijke, gelijkwaardige wedstrijd te worden, maar een kwartfinale-wedstrijd kan vaak niet vergeleken worden met een reguliere competitie-wedstrijd. In deze ene wedstrijd om een plaats in de halve finale spelen vaak diverse andere factoren (zoals spanning, vorm van de dag, geluk van de dag) een belangrijke rol.

Laten we als Rouveners onze dames/meiden volop naar een plaats in de halve finale aanmoedigen.

De kwartfinale-wedstrijd begint om 14.30 uur.