Bij een inwoner van onze gemeente is woensdagavond 11 maart een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De inwoner blijft nu thuis in isolatie. Burgemeester Gerrit Jan Kok is door GGD IJsselland geïnformeerd.

Contactonderzoek

De inwoner zit in thuisisolatie. GGD IJsselland onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en brengt in kaart met wie deze persoon contact heeft gehad.

Adviezen

Burgemeester Kok: “Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt, hielden we al rekening met een eerste besmetting in onze gemeente. We leven mee met de persoon die dit overkomen is. Ik kan me voorstellen dat inwoners vragen hebben naar aanleiding van deze melding. Het is goed om te weten dat dezelfde adviezen van toepassing blijven, zoals goed handen wassen. Inwoners en werkgevers met vragen over corona, kunnen zich het beste informeren op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De GGD houdt ons goed op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.”

Hygiënemaatregelen

De belangrijkste hygiënemaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn: handen wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je ellenboog en papieren zakdoekjes gebruiken. De nieuwe maatregel is dat mensen geen handen meer moeten schudden met elkaar.

Vragen over het coronavirus?

Heeft u als inwoner of werkgever vragen over corona? Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De Rijksoverheid is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur via telefoonnummer 0800-1351.