Ine Donker van basisschool De Iekmulder uit IJhorst heeft vanmiddag de Staphorster voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de CNS/Berkenhorst. 
Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. 
De winnaar zal binnenkort Staphorst vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 5 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Harmke Smit naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, waarin het publiek een Kahoot quiz deed, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Alieke Ramos Marta gesproken. 

Ine las een fragment voor uit het boek Floor breekt door! van Marjon Hoffman. De jury vond dat ze heel natuurlijk en rustig kon voorlezen en had goed contact met het publiek. Ine zal één van de 10 deelnemers zijn aan de halve finale die op 4 maart gehouden zal worden in Bibliotheek Zwolle (Stadkamer).