De ŠKODA CITIGOᵉ iV  is nu leverbaar bij autobedrijf Korterink in Rouveen voor het unieke actietarief vanaf slechts € 279,-. of met € 3.000,- inruilpremie. Daarmee maakt Korterink elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar. Met een actieradius tot wel 260 kilometer en een oplaadtijd met snellader van maar 60 minuten (normale oplaadtijd ongeveer 5 uur) is de auto bijzonder praktisch inzetbaar. In de vanaf prijs van € 23.290,- voor de Ambition is 6 jaar onderhoud inbegrepen, dus dat betekent 6 jaar zorgeloos rijden. Als je nu een CITIGOᵉ iV bestelt, rijd je in 2020 elektrisch. Vanaf nu te bewonderen in onze showroom en beschikbaar voor een proefrit!

Elektrische stadsauto’s zijn enorm populair onder de mensen die zich veel in drukke steden begeven. De CITIGO ͤ  iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek.  Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, connectiviteit, grote actieradius en een snelle laadtijd. Kortom: waar voor je geld

Actieradius

De actieradius van de CITIGO ͤ  iV is vastgesteld op 265* kilometer. Gemiddeld legt een inwoner van Nederland 22 kilometer af met de auto voor woon-werk verkeer. Dit houdt in dat je op een volle accu 12 dagen van thuis naar je werk kunt rijden. Hiermee biedt de CITIGO ͤ  iV een zeer grote actieradius aan voor een stadsauto, waardoor de elektrische auto praktisch is voor werk en privé.

Opladen

De CITIGO ͤ iV als volledig elektrische auto beschikt over een lithium-ion accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit. De volledige oplaadtijd van de CITIGO ͤ  iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combined Charging System (CSS) duurt máár 1 uur. Nederland beschikt inmiddels over een groot netwerk laadpalen, waardoor het opladen erg gemakkelijk is. Dit kan thuis (zelfs met 230V aansluitingen), onderweg of op kantoor zodat jij altijd opgeladen onderweg gaat.

Financieel

De CITIGO ͤ  iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk door diverse financiële voordelen. Zo ben je bij de aankoop van een elektrische auto t/m 2020 vrijgesteld van BPM en betaal je tot en met 2020 geen Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Als zakelijke rijder betaal je in plaats van de normale 22% bijtelling maar 8% voor een volledig elektrische auto.

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto’s. De onderdelen van de CITIGO ͤ  iV zijn zo gebouwd dat ze naderhand kunnen worden hergebruikt en gerecycled.