Afgelopen dagen organiseerde Lely Center Zuidwolde, in samenwerking met Van Spijker Stalinrichting, de Demodagen Lely Collector. Drie ochtenden vol innovatieve inzichten op het gebied van monovergisting, de Lely Collector en de Lely Sphere trokken een groot aantal bezoekers.

Van Spijker Stalinrichting, het melkveebedrijf van de familie Van Spijker, was gastheer voor deze succesvolle open dagen. Het bedrijf is aangesloten bij Coöperatie Biogas Vinkenbuurt/Witharen U.A. en zet samen met vijftien andere melkveebedrijven een grote stap richting duurzaamheid door te investeren in monovergisting. Tijdens de demodagen konden de bezoekers de verschillende soorten vloeren in de stal bekijken, waarop de Lely Collector de mest efficiënt opzuigt.

Met trots kunnen we melden dat ruim 500 geïnteresseerden de Demodagen bezochten. De belangstelling voor de innovatieve oplossingen die Lely biedt, was overweldigend. Bezoekers kregen de kans om de werking van de Lely Collector en de voordelen van monovergisting en de Lely Sphere van dichtbij te zien en te begrijpen.