Tijdens de algemene ledenvergadering van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn de clubkampioenen van 2019 bekend gemaakt.

Voor het clubkampioenschap kunnen de leden punten verdienen door wedstrijden te lopen op de volgende acht afstanden: 3 km, 5 km, 4 Engelse Mijl, 10 km, 15 km, 10 Engelse Mijl, halve marathon en marathon. De toegekende punten zijn afhankelijk van de gelopen tijd en de leeftijd van de deelnemer.

Via een formule worden punten toegekend aan de resultaten. Uitgangspunt is het Nederlands record op de betreffende afstand in de verschillende leeftijdscategorieën. De snelst gelopen tijd per afstand telt mee voor het eindresultaat. Vervolgens worden de hoogste scores van 5 afstanden opgeteld.

In de categorie Mannen tot 40 jaar was Henry Visscher, evenals in 2016 en 2017, de beste. Lambert Russcher en Karlo Hoeve werden tweede en derde. Bij de Mannen 40-50 jaar was de titel voor de achtste keer voor Albert Mussche. Michel Wierbos en Michiel Huzen werden tweede en derde. Jan Beldman werd net als in 2018 de clubkampioen bij de Mannen 50+. Tweede en derde werden Bennie Akkerman en Fred Koningstein.

Bij de Vrouwen tot 40 jaar ging de prijs naar Heleen de Boer. Zij wist Gerda de Groot nét voor te blijven. Janneke Brakke werd derde. Corina Wierbos was de beste van de Vrouwen 40-50 jaar. Frederiek de Boer en Jeanette Mussche werden tweede en derde. Gerda Akkerman werd evenals vorig jaar de clubkampioen bij de Vrouwen 50+. Helma Bloemert en Mieke Sellis werden tweede en derde. De wisselbeker voor de algehele kampioen ging bij de mannen naar Albert Mussche en bij de vrouwen naar Corina Wierbos.

Ook is er ieder jaar een prijs voor de AG’er die de meeste wedstrijdkilometers loopt. Het Kilometervretersklassement bij de mannen werd gewonnen door Michiel Huzen. Hij liep in 2019 maar liefst 658,6 wedstrijdkilometers, nagenoeg evenveel als in 2018. Van de vrouwen liep Corina Wierbos de meeste kilometers. Zij won het klassement met 363,2 kilometers.