In Staphorst op het nieuwste bedrijventerrein De Esch IV wordt druk gebouwd. Links en rechts komen bedrijfshallen, werkplaatsen en kantoorruimten. Uniek op dit nieuw ontwikkelde bedrijventerrein, is een serie van twintig energiezuinige bedrijfsunits waar straks all-electric gewerkt kan worden. Ondernemer Martin van der Sluis van PlasmaMade in Staphorst, ontwikkeld deze bedrijfsruimtes van de toekomst.

Bijzonder aan de circa 200 m2 grote bedrijfsunits, is de eigen energievoorziening en turn-key afwerking. Iedere unit krijgt eigen zonnepanelen, een accupakket en draait volledig gasloos. “In de huidige tijd met stijgende energieprijzen en een overbelast electriciteitsnet, is het dé oplossing voor dit soort bedrijfsgebouwen”, zegt Martin van der Sluis. “Met het accupakket en eigen energie opwekking, is er voldoende capaciteit om de bedrijfsruimte 2-3 dagen te laten functioneren”, verteld hij enthousiast. De bedrijfsunits worden heel compleet opgeleverd met volledige keuken, werkplek aansluitingen, sanitair, verwarming en koeling. “De nieuwe gebruiker hoeft alleen de sleutel van de deur om te draaien en kan aan het werk”.

Inmiddels vordert de bouw gestaag, volgens planning zullen de units gereed zijn in week 35 van dit jaar. De eerste drie van de twintig bedrijfsunits zijn nu definitief verkocht, een aantal staan ‘onder optie’. De ondernemer die nog op zoek is naar een duurzame werklocatie, kan zich melden bij Boertjes Makelaardij en Hypotheken in Staphorst. Zij geven graag uitgebreide informatie over verkoop of verhuur van deze bedrijfsunits.