PERSBERICHT – Afgelopen zaterdag 18 januari organiseerde de WTC Staphorst-Rouveen voor de 10e keer de jaarlijkse B+B Veldtoertocht. Een tocht speciaal voor de mountainbikers, die vanuit 8 provincies hun weg naar Staphorst hadden gevonden.

Er was keuze uit een route van 35 of 60 kilometer door de Staatsbossen, IJhorster landerijen en het gebied van Landschap Overijssel. We zijn iedereen zeer dankbaar voor hun gastvrijheid om hun grondgebied te mogen doorkruisen. Hopelijk mogen we ook volgend jaar weer op jullie steun rekenen.

Record

Vanaf 9:00 uur kon er worden gestart bij de Sporthal in Staphorst. De eerste deelnemers stonden al vanaf 8:30 uur te trappelen om te vertrekken. De deelnemers stroomden vanaf dat tijdstip in grote getale toe. Vanaf de start om 9:00 uur was het dan ook een drukte van belang bij de inschrijving en registratie tafels. Toen uiteindelijk om 10:30 uur de laatste deelnemer was vertrokken stond de teller op meer dan 1000 deelnemers. Ruim 300 deelnemers meer dan vorig jaar, een nieuw record.

Het weer werkte deze dag geweldig mee. Het was niet koud, de zon brak door en de voorspelde regen liet zich niet zien op het parcours. Onder de deelnemers niets dan lof voor de organisatie, louter lachende gezichten bij het vertrek en een vermoeide grimas bij terugkomst. “Hier doen we het voor, supergaaf” glunderden voorzitter van de MTB-commissie Gerard Knol en route bouwer Jan Compagner na afloop van tevredenheid.

Anna van der Breggen

Onder de deelnemers dit jaar ook de wereldkampioene op de weg van 2018 en winnares van het zilver in 2019 bij de vrouwen. Anna van der Breggen keek haar ogen uit en had zich meer dan vermaakt onderweg. Op het gebouwde indoor bikeparcours bij Houthandel Talen aan de Kanlaan ging ze met een grote smile op haar gezicht zelfs 4x rond op volle snelheid. “Dat jullie dit in Staphorst weten klaar te spelen samen, petje af en tot volgend jaar” waren haar complimenten tevens een extra kers op de taart voor de organiserende WTC Staphorst-Rouveen.

Ruim 110 vrijwilligers

Voorzitter Erik Lindenholz was na afloop meer dan tevreden en roemde de vele vrijwilligers. “Alleen door een geweldige motivatie en inspanning van velen is deze dag tot stand gekomen en een succes geworden. Vanaf donderdagavond zijn totaal ruim 110 vrijwilligers in touw geweest om de voorbereidingen te treffen; het opzetten van de fietsenstalling, het uitzetten van de route, de opbouw in de hal van Talen, als parkeerhulp, voorfietsers, bemannen van de pauzelocaties enz. enz.

Dank!

Bedrijven die materiaal beschikbaar stelden voor de fietsenstalling of voor de opbouw van het parcours in de hal van Talen, de evenementsponsoren, onze eigen sponsoren en zonder iemand te kort te doen; de MTB-commissie die ook dit jaar weer heeft laten zien dat ze het evenement nog verder hebben geperfectioneerd ten opzichte van vorig jaar. Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor de enorme inzet!”

Uiteindelijk lagen alle gebruikte materialen om 16:00 uur weer in de voorraadcontainers. Alle hindernissen waren opgeruimd en is de volledige route weer schoon opgeleverd.De 10e editie is er eentje voor de geschiedenisboeken. De gemeente Staphorst heeft een evenement met landelijke uitstraling binnen haar Gemeente. Wie weet kunnen we volgend jaar het collega van B&W verleiden om mee te doen. Op de mountainbike bieden wij de deelnemers de kans de mooie natuur van de gemeente Staphorst door een sportieve bril te bekijken.

Ben je nieuwsgierig naar de foto’s van deze geweldige dag, meer dan 900 foto’s genomen door vakfotograaf Geert Kleis staan hier…

Reserveert u alvast zaterdag 16 mei 2020 in uw agenda. Op deze zaterdag vindt de 1e editie plaats van het “Rondje rondom Staphorst”. Tochten van 80 en 120 km op de racefiets en speciaal voor de gewone of elektrische stadsfietsen een route van 50km.

Foto’s © Henk Dunnink