Zaterdagavond 29 juni organiseerde Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet Rouveen-Staphorst haar Zomeravondconcert, in het Dorpspark te Rouveen. Het opbouwen en de generale repetities verliepen in de stralende zon, maar later veranderde het weer. De muziekvereniging liet zich echter niet uit het veld slaan en het concert ging door, ondanks de weersverwachting. Het orkest en de slagwerkgroep lieten van zich horen met zomerse nummers zoals Zoutelande en YMCA, maar ook de mars Al Garete en het prachtige Baba Yetu kwam voorbij. De leden van het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep lieten ook van zich horen, gezamenlijk met orkest en slagwerkgroep werden Ladada en Multicolor opgevoerd. Tijdens het concert werd de hoofdsponsor, Rouveen Kaasspecialiteiten, in het zonnetje gezet. Met dank aan Rouveen Kaasspecialiteiten kon dit concert georganiseerd worden en het publiek genoot zichtbaar. In de pauze en na afloop van het concert liet de band Brothers Law van zich horen. Helaas begon het toen te regenen, maar het aanwezige publiek bleef luisteren naar hits van onder andere De Dijk, the Killers en Coldplay. De vereniging kijkt terug op een geslaagde avond.