De gemeente Staphorst, Staatsbosbeheer en de Politie Staphorst willen met mooi weer onveilige situaties bij de zwemvijver in De Zwarte Dennen bij Staphorst vermijden. Fietsen en wandelen blijft mogelijk in het bosgebied, maar autoverkeer en dagbezoek aan de zwemvijver niet.  Op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna gaan de parkeerplaatsen in de Zwarte Dennen dicht. De instanties wijzen er op dat ook parkeren in de berm langs de vijverweg of de aanliggende zandpaden is niet toegestaan. Deze moeten open blijven zodat hulpverlening er in noodgevallen langs kan. De Zwarte Dennen is voor auto’s helemaal gesloten.

Aanstaande donderdag en vrijdag wordt het warm en zonnig en zijn de meeste mensen vrij. Dat zijn de dagen waarop de zwemvijver in de Zwarte Dennen extra druk is. Groepsvorming is nog steeds verboden en te veel drukte zorgt voor onveilige momenten. Wat ook meespeelt, Staatsbosbeheer  kan vanwege de coronamaatregelen de toiletten bij de Zwarte Dennen nog niet openen. Als mensen de vijver een dag of enkele uren bezoeken, ontstaan bij gesloten toiletten onhygiënische situaties.  Om ongemak en onveilige situaties te voorkomen is daarom besloten het gebied bij mooi weer voor zwemmers en auto’s te sluiten.

Burgemeester Kok: “Mensen mogen gerust komen wandelen of fietsen. Maar een dagje zwemmen of met de auto naar De Zwarte Dennen zit er nu gewoon even niet in. Wij snappen dat mensen met het mooie weer er even uit willen. Het leek ons goed dit nu vast te melden. Nu kunnen mensen andere plannen maken en er nog steeds een mooie Hemelvaartsdag van maken.”