Op zaterdag 6 juli mei zal in de Bovenkerk ProjeckoorNL het oratorium Jozef van Marco den Toom uitvoeren. Het projectkoor staat onder leiding van de bezielende dirigent Harm Hoeve.

Het oratorium wordt muzikaal omlijst met leden van het orkest van Ars Musici.  Verder werken mee: Arjan & Edith Post (trompet), Marjolein de Wit (dwarsfluit), Evelyn Heuvelmans (hobo), André van Vliet (vleugel), Jaap Klootwijk (percussie en slagwerk), Jacob Schenk (tenor). Organist Marco den Toom, de componist van dit oratorium, zal het orgel bespelen. De algehele leiding en lector op deze avond is Theo Segers.

Oratorium Jozef is een geschreven werk wat een totaal avondprogramma omvat. De muziek werd gecomponeerd door Marco den Toom en de teksten door Bert Noteboom en Judith Verwaard. Het eeuwenoude verhaal van Jozef, wat onder meer terug te vinden is in de Bijbel, wordt op een vernieuwende en zeer toegankelijke wijze verteld. Naast de wijze geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen vinden we ook veel hedendaagse praktijken terug. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger was toen en is nu aan de orde van de dag. Iedere luisteraar zal zich door de aansprekende teksten en de toegankelijke muziek dan ook herkennen.

Kaarten voor dit concert zijn met korting te koop via https://consolonl.nl/concert/oratorium-jozef-bovenkerk-6-juli/ De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De avond begint om 19.30 uur.

Deze avond zal er een collecte gehouden voor ‘een Boodschap voor Kerkrade’.

Wat is stichting ‘Een Boodschap voor Kerkrade’?

Stichting ‘Een Boodschap voor Kerkrade’ is een interkerkelijke stichting die zich inzet voor de verkondiging van het evangelie in de Limburgse stad Kerkrade. Zij laat zich in haar activiteiten en toerusting leiden door de Bijbel en de reformatorische Belijdenisgeschriften.

De stichting Een Boodschap voor Kerkrade heeft Jan Bayense aangesteld en uitgezonden als stadpastor/evangelist naar Kerkrade. De stichting ondersteunt de kinder- en tienerbijbelclubs, het bezoekwerk, de evangelisatieweek in de zomer, de cursussen en het verspreiden van Bijbels.