Voorafgaand en tijdens Handelskeuring Oranje op groot scherm

Rouveen staat aan de vooravond van de 25e editie van de Handelskeuring. Al jarenlang wordt met deze paardenkeuring de aftrap gegeven van de Munnikenweek. Niet alleen het jubileum zorgt voor een extra feestelijke tintje, ook de wedstrijd Roemenië-Nederland zal bijdragen aan beregezellige avond op het Kerkplein in Rouveen.

Vanwege de EK-wedstrijd is het programma enigszins aangepast. Vanaf 18.00 uur is in het horecagedeelte de wedstrijd live te zien op een groot scherm, waarvoor professioneel beeld en geluid wordt ingezet. Om 18.45 uur – na de eerste helft – wordt de Munnikenweek geopend en begint de Handelskeuring. Uiteraard is ook de tweede helft van Oranje live te zien, waarbij het publiek (naar keuze) zowel de wedstrijd kan volgen als de paardenkeuring. Na afloop van de wedstrijd loopt het programma van de paardenkeuring door tot circa 21.30 uur.

Tijdens de paardenkeuring wordt het publiek getrakteerd op een zestal kwaliteitsvolle rubrieken. Bijzonder is dit jaar de vele aanmeldingen voor de veulenrubrieken. Een grote en kwaliteitsvolle selectie rijpaard- en tuigpaardveulens zullen de revue passeren. Aan het eind van de avond zal de Handelskeuring een nieuwe kampioen hebben, en zal naar verwachting ook Oranje een ronde verder zijn in het kampioenschap.

Vanwege de gewijzigde programmering vervalt het showonderdeel “An de Vörke”. De Handelskeuring is vrij toegankelijk. Meer info op www.handelskeuring.nl.

Foto © Yorben de Lange