Deo volente dinsdagavond 25 oktober verzorgt dr. Bart Jan Spruyt in de Willem de Zwijgerschool de tweede in een serie van twaalf bezinningsbijeenkomsten over de duiding van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen bezien vanuit de vroeg christelijke kerk. De aanvang is om half acht en ieder – jong(er) en oud(er) – is van harte welkom.

Onder inspirerende leiding van dr. Spruyt komt in een twaalftal colleges een keur van onderwerpen voorbij. Dinsdagavond staat het vroeg-christelijke kloosterleven centraal.

De bezinningsavonden zijn een initiatief van een comité vanuit de Scholen met de Bijbel te Staphorst. “Het is wat ons betreft belangrijk om de tijd te leren duiden door de historie en de traditie van de christelijke kerk te kennen en van daaruit lessen te trekken naar het heden,” aldus de werkgroep die hieraan uitvoering geeft. De avonden worden volgens plan gehouden op dinsdagavonden in oktober 2022 tot april 2023.