Van zaterdag 18 mei tot zondag 25 mei is de Week van de Biodiversiteit. Een goed moment om eens stil te staan bij de waarde en de rijkdom van het leven op aarde.

Al het leven is afhankelijk van een rijke biodiversiteit, dus een grote variatie aan soorten in de natuur. Biodiversiteit is niet alleen de basis van de voedselketen, maar zorgt ook voor drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht.

Wil je een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je eigen buurt? Laat dan in tuin of berm eens een stuk gras groeien, bijvoorbeeld een smalle strook. Na een paar weken ontstaat een bloeiende nectar-oase, vól insecten! En laat je het staan tot de planten zaad geven, dan wordt het een waar voedselparadijs en schuilplaats voor vogeltjes.

Meer informatie over de Week van de Biodiversiteit en alle geplande activiteiten vind je op https://knnv.nl/week-van-de-biodiversiteit/

Een gratis zakje inheems bloemenzaad van Prachtlint Staphorst kun je halen in de bibliotheek, Venneweg 1 in Staphorst, zolang de voorraad strekt.

Foto’s uit eigen collectie