De vierde avond , start bij de Vossenburcht IJhorst. Vrienden dat was geen echt succes! In de middag kregen we al een beste bui op de kop, door en door nat.
Maar goed, alle pijlen stonden, en het leek erop dat onze wandelaars, die gewoon kwamen, dit redelijk droog zouden kunnen lopen. Helaas, het was nat en het bleef nat. En tot overmaat van ramp was er ook nog een probleem met de bepijling bij het park de Witte Bergen (10 km route), best een mooi stuk maar… er blijkt daar een figuur te wonen die er ons niet langs wilde hebben. We hebben dit nog redelijk kunnen oplossen door ons bestuurslid Jakob op de bewuste plek neer te zetten, maar het is o zo vervelend!  Met de eigenaar van de Vossenburcht gebeld en die had dit netjes geregeld met de beheerder, en toch!

Zo, dat probleem redelijk netjes opgelost en toen kwamen onze wandelaars nabij het bruggetje richting of retour camping Europarcs in de knoop. Vrienden en vriendinnen, als we iets fout gedaan hebben geven we dat ruiterlijk toe, maar hier was, denken wij, het weer en het kuddegedrag de boosdoener want de pijlen zaten er netjes en in overvloed. De eerste wandelaarsters, drie jonge meisjes, waren al om iets over zeven terug en die gaven aan dat de bepijlen perfect in orde was.
Mijn echtgenote heeft deze route ook gelopen en als er ook maar iets fout was had schrijver van dit stukje de wind wel van voren gekregen 😊

Maar wat een prachtige plek om onze rust te houden of niet dan. En onze sponsor van deze avond had een goede gedachte dat er iets warms er wel in zou gaan! Nu dat was een gouden greep. Bergerslag hartelijk dank en we zullen u voor volgend jaar opnieuw proberen te strikken! Omdat dit een warme hap was moesten we de extra rust voor de 10 km laten vervallen, onze excuses daarvoor! Einde vierde avond.

———————————————————————————————————————————

De vijfde avond, Staphorst! Deze avond was een groot succes. Het ijsje van Boni ging er goed in en we denken dat we met een tweede korps, drumband Hasselt, een goede zet gedaan hebben. Iedereen was echt aan het genieten.  Mede de weersomstandigheden natuurlijk, dat was perfect om te wandelen en om even te wachten op het marktplein. Onze fotograaf Geert Kleis heeft vele mooie foto’s gemaakt, die zullen we opslaan en mogelijk later als promotie voor een volgende A4D gaan gebruiken.

Wij willen, naast al onze vrijwilligers, onze sponsors heel hartelijk bedanken, mede door hun bereidwilligheid is dit jaar weer een A5D neergezet die er wezen mag:  LIDL , UBAK, CZ Rouveen, Univé, Bergerslag, Boni, Kooiker Groep en natuurlijk ons Rode Kruis Ook willen we de dames bij de rustplaatsen, de dames van het startbureau bedanken voor hun inzet! Niets was teveel en de stemming bleef in alle omstandigheden perfect. Weer veel anderen werken mee achter de schermen, even een tentje opzetten, even de boog opzetten, even dit en even dat.  Zo zullen we nog wel iemand of zelfs meerdere personen niet genoemd hebben maar ook voor deze mensen een heel hartelijk dank.

Er zijn een paar mailtjes binnengekomen met toch belangrijke opmerkingen die we in onze evaluatie van deze 18eA5d zullen meenemen. De eindscore weten we nog niet exact maar gelukkig hebben we meer dan 1500 wandelaars mogen inschrijven.  De juiste cijfers zullen in onze eerstkomende nieuwsbrief vermeld worden en dan hierin ook weer iets over onze jubileumtocht DIEKLOOP 2.0

Iedereen hartelijk bedankt en graag tot een volgende keer.

Stichting wandel Organisatie Staphorst.

Wat beelden uit 2017 door © Alja Admiraal