Inschrijving is geopend

Dinsdagavond 2 juli zal het Kerkplein in Rouveen opnieuw het decor vormen voor de Handelskeuring Rouveen. Een locatie waar dit evenement historisch gezien ‘thuishoort’. De Handelskeuring komt namelijk voort uit een lokaal gebruik. In de tijd dat het paard nog dienst deed op het agrarische bedrijf werden er “paardenmonsteringen” op de Gemeenteweg en Oude Rijksweg gehouden waarbij de plaatselijke eigenaren hun paarden toonden aan voorbijtrekkende handelaren.

Eind jaren negentig werd door een groep enthousiaste paardenliefhebbers uit Rouveen besloten om de Handelskeuring nieuw leven in te blazen. En dat bleek een gouden greep. 25 edities later is de Handelskeuring een gerenommeerd evenement voor paardenliefhebbers uit de regio en ver daarbuiten.

De Handelskeuring is een keuring voor rij- en tuigpaarden, zowel volwassen paarden als veulens. Vanaf deze week is de inschrijving voor de verschillende rubrieken geopend. Zowel voor  rij- en tuigpaarden is er een rubriek voor veulens, jongere en oudere paarden. Onder het oog van leken, liefhebbers en kenners zullen de paarden worden gekeurd door een vakkundige jury.

Naast aandacht voor sport en fokkerij vormt het shownummer een vast onderdeel in het programma van de Handelskeuring. Ludieke acts met een knipoog naar de paardensport of de agrarische cultuur. Zo konden de bezoekers in eerdere edities genieten van een heuse ‘Strontbakpullling’, het “Kampioenschap Melk ried’n” en de boerenmissverkiezing “Het Vlammegien van Rouveen”.  Ook dit jaar staat er een verrassende show op het programma.

Deelnemers kunnen hun paarden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 18 juni 2024 opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven.  De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Opgave kan via het formulier op de website (www.handelskeuring.nl) De toegang is gratis.