Op zaterdag 27 april (Koningsdag) organiseerde de werkgroep Stéphanos haar jaarlijkse autopuzzeltocht weer. Deze editie reden er zo’n 121 auto’s mee met de puzzeltocht, welke als naam ‘Het waterkeringspad’ had. De route ging door de kop van Overijssel, via Zwartsluis, Wanneperveen, Steenwijk en Meppel. Elk jaar weer is deze puzzeltocht een populaire activiteit voor veel gezinnen uit de gemeente Staphorst, maar ook daarbuiten. Dit jaar waren er twee puzzels; de standaard puzzel én een speciale puzzel voor de kinderen.Inmiddels zijn de antwoorden nagekeken en zijn voor de standaard puzzel de volgende winnaars naar voren gekomen:

  1. W. Slager
  2. B. Kooiker
  3. H. Mussche

    De winnaars voor de puzzel voor kinderen zijn:

  4. Mari-Lynn Hakvoort
  5. Albert en Simon Koekoek
  6. Jakob Post

    Al met al kijkt de werkgroep Stéphanos tevreden terug op deze mooie middag en worden de deelnemers hartelijk bedankt voor hun deelname.

De opbrengst deze dag is ruim € 2000. Hiermee steunen de deelnemers het werk van Stéphanos.

In het Afrikaanse land Malawi wonen zo’n twee miljoen weeskinderen, hun toekomst is zeer onzeker. Stichting Stéphanos werkt aan de toekomst van die kinderen. Die dagelijks voortdurende zorg is voor de stichting  alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma’s doorklinkt. Stéphanos helpt weeskinderen met onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding.

Daarnaast heeft Stéphanos in 2011 en project in Zambia overgenomen. De organisatie ziet het als haar missie om mensen in nood te helpen door lichamelijke, materiële en geestelijke hulp te bieden en richt zich vooral op kinderen en ouderen in de omgeving van het stadje Petauke in de Oostelijke Provincie van Zambia.