Moeite met het betalen van de energierekening? Hoge energiekosten en een laag inkomen? Voorkom energieschulden en controleer of je recht hebt op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt dan een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. De aanvraag voor ondersteuning kan tot en met 31 maart ingediend worden via noodfondsenergie.nl.

Kijk op noodfondsenergie.nl

Op noodfondsenergie.nl controleer je in een paar stappen of jouw huishouden in aanmerking komt. Hier staat ook alle informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie en hoe je deze aanvraagt.

Hieronder de voorwaarden voor steun:

 • –  Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of
  € 4.480,- (samenwonend). Dat is inclusief 8% vakantiegeld.
 • –  Het huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden.
 • –  De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 of 10 procent van het bruto- inkomen per maand.
 • –  Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

  Achtergrond

  Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Verschillende energieleveranciers hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.

  Grip op je geld

  Om inwoners te informeren over het aanvragen van het Tijdelijke Noodfonds Energie heeft de gemeente Staphorst inwoners met een uitkering een brief ter informatie gestuurd. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en geldzorgen kunnen er voor zorgen dat dat niet lukt. Inwoners die in het algemeen meer grip op hun geld willen krijgen, kunnen voor meer informatie ook kijken op https://www.staphorst.nl/dreigende-geldproblemen of contact opnemen met de gemeente via geldzorgen@staphorst.nl.