Een val kan veel pijn veroorzaken. Dan gaat het om lichamelijke pijn, door een breuk of kneuzing. Maar het kan ook gaan om geestelijke pijn, bang zijn om opnieuw te vallen. Gelukkig is er veel aan te doen om als oudere vallen te voorkomen. Wat kunt u doen als oudere om vallen te voorkomen? Gemeente Staphorst organiseert samen met diverse lokale partners een informatieavond over dit onderwerp.

Woensdag 13 december bent u van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur op de informatieavond in D’Olde Skoele in Rouveen. “Vallen hoort niet ‘gewoon’ bij ouder worden. Je kunt het proberen te voorkomen. Zeker als mensen ouder en kwetsbaarder worden, moet je kijken naar tijdige interventies. Vallen is ook de primaire reden dat mensen in het verpleeghuis belanden”, aldus huisarts Reza uit Rouveen.

Met de juiste informatie en aanpassingen (in en om huis) kan het aantal valongelukken worden teruggedrongen. Samen met Stichting Vitaliteit + Veiligheid voor Senioren, Stichting Welzijn Staphorst, Fysiotherapeut Ter Harmsel, Huisartspraktijk Rouveen en Vogellanden Centrum Voor Revalidatie organiseert gemeente Staphorst een informatieavond. Gericht op preventie van valincidenten voor ouderen. Aanmelden is niet nodig, kom gratis langs en doe de valrisico-test tijdens de informatieavond.

Programma 13 december 2023:

18.45 uur inloop
19.00 uur Stichting Vitaliteit + Veiligheid voor Senioren vertelt over de aanpak om vallen te voorkomen
19.15 uur huisarts Rouveen vertelt over gezondheidsrisico’s van Vallen
19.30 uur ketenpartners vertellen over Vallen Voorkomen – Training
20.00 uur valrisico-Test
21.00 uur afronding