Op donderdag 28 december 2023 organiseert de motorclub AMBC Staphorst de laatste offroad rit van dit jaar genaamd de Stapperster veldrit. De offroad-commissie van de club is druk in de voorbereiding om er weer een prachtige rit van te maken over grotendeels zandwegen, bospaden en landerijen. De lengte van de route zal ongeveer 45 km zijn, de definitieve lengte zal vlak voor de rit bekend gemaakt worden. De route is geschikt voor zowel motoren als quads.Locatie
De startlocatie is Hofstede motoren, industrieweg 78 in Staphorst. Het parkeerterrein is bereikbaar via de industrieweg in Staphorst. De locatie wordt bepijld vanaf de A28, beide afritten Staphorst, zowel vanuit Hoogeveen als vanuit Zwolle. Volg vanaf de afritten de borden en rijd vanaf dan niet meer op je navigatie! Parkeren op de industrieweg zelf is verboden! Er is een wegsleepregeling.

Tijdschema
Inschrijving solo’s: 8:30u

. Inschrijving quads: 9:30u
. Starttijd solo’s: 9:30u
. Starttijd quads: 10:30u
. Sluiting route: 14:00u (indien er calamiteiten zijn, of de route niet langer veilig begaanbaar is kan de organisatie besluiten de route eerder te sluiten.)

KNMV Offroad-licentie
De rit wordt georganiseerd onder de vlag van de KNMV. Om deel te kunnen nemen aan de rit moet je in het bezit zijn van een geldige Offroad-licentie 2022. Mocht je deze niet in je bezit hebben kun je een daglicentie aanvragen via de website van de KNMV. Let op! De licentie moet je zelf van tevoren regelen. Je kunt deze niet ter plaatse bij de start van de rit kopen.
Alle info over het verkrijgen van de daglicentie volgt zsm en verschijnt dan op de website.
Voorwaarden quads
In verband met veiligheid, en een aantal smalle passages, hebben we een aantal voorwaarden waar quad deelnemers aan moeten voldoen:

– Maximale breedte voertuig 1,40m
– Maximale lengte voertuig 2,40m
– Voorzien van een normaal cross stuur
– Niet voorzien van een rolkooi
– Quads/Buggy’s welke voorzien zijn van 2 zitplaatsen naast elkaar worden niet toegelaten.
– Wij gaan er van uit dat elke normale quad hier aan voldoet. Mocht dit niet zo zijn kun je absoluut niet deelnemen aan de rit!
Overeenkomst Staatsbosbeheer
Deze rit kan georganiseerd worden door een goede verstandhouding met landeigenaren en Staatsbosbeheer. Zoals elk jaar doet de AMBC ook nu weer een dringend verzoek aan de deelnemers en publiek om zich te houden aan de aangegeven route zodat wij ook volgend jaar weer deze rit kunnen organiseren. Daarnaast het verzoek aan alle offroad rijders om de rest van het jaar uit de bossen te blijven en de natuur te sparen!

Extra info over het verkrijgen van de daglicentie en hoe in te schrijven volgt zsm en zal op de AMBC website gedeeld worden.