Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag haar thuiswedstrijd tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Albert Kuiper, Jeroen Delhaas, en Sibrand Hassing kregen met een invaller een enigszins gehavend team tegenover zich. Met het volste vertrouwen ging het Staphorster trio van start. Albert en Sibrand wisten in hun eerste, tweede en derde enkelpartij hun tegenspelers door tactisch spel de winstpunten veilig te stellen.

Ook Jeroen begon gemotiveerd aan zijn eerste enkelpartij, deze won hij met enig gemak. In zijn tweede enkelpartij moest Jeroen alle zeilen bijzetten, maar deze won hij ook. Daarmee had hij twee winstpunten “in the pocket”. Zijn derde enkelpartij verliep niet zoals gewenst, in de derde game moest Jeroen zich gewonnen geven. Albert en Sibrand wonnen vrij gemakkelijk het dubbel. Uitslag, een 9-1 winst voor Staphorst 1. Met nog 1 wedstrijd te spelen is het kampioenschap in zicht.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag hun thuiswedstrijd tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Door omstandigheden kon het Staphorster team maar twee spelers opstellen, hierdoor stond het team aan het begin met 0-3 achter. Dit zorgde voor enige druk op de schouders van Jennieke Krale en Roel Brakke. Beiden werden danig op de proef gesteld. Meerdere partijen moesten dan ook in de vijfde game beslist worden. Het geluk liet Jennieke deze avond in de steek, zij moest toezien dat zij in alle drie enkelpartijen het onderspit moest delven. Roel wist daarentegen wel van alle drie tegenspelers te winnen, maar het ging soms met horten en stoten. In het dubbel zat het Jennieke en Roel niet mee, ze verloren (weer) in de vijfde game. Uitslag, 3-7 winst voor DTV ’84 2.