Afgelopen vrijdagavond 15 maart moesten beide seniorenteams uitspelen in Emmeloord. Het 1e Staphorster team ging de strijd aan tegen het 2eteam en het 2e Staphorster team tegen het 3e team van Emmeloord.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko met Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen de punten niet cadeau. Jeroen beet de spits af, met een beetje meer geluk had hij het eerste punt voor Staphorst 1 gescoord. In de vijfde game wist hij zijn eerste tegenstander net niet te verslaan. In zijn tweede en derde enkelpartij moest Jeroen, hoewel hij zijn uiterste best deed het onderspit delven. Het dubbel leverde ook geen punt op, Albert en Jeroen lieten zich verrassen door het duo van Emmeloord 2. Albert en Sibrand waren in hun enkelpartijen succesvol, maar dat ging niet vanzelf. Na driemaal winst voor Sibrand en tweemaal winst voor Albert stond de stand na negen partijen op 4-5 voor Staphorst 1. Het voorgevoel zei dat in de laatste partij de wedstrijd wel eens op een 5-5 gelijkspel uit zou draaien. In de tiende en laatste enkelpartij kwam de druk op Albert z’n schouders terecht. Deze partij was bloedstollend, want na vier games was het 2-2. In de vijfde game was de spanning om te snijden, zelfs de spelers van het 2e team bleven kijken. Albert kwam na een 1-7 en 2-8 achterstand in de game beetje bij beetje terug tot 8-8. Albert sleurde er met veel moeite het 6e winstpunt uit door de vijfde game met 8-11 te winnen. Met een 4-6 winst ging het team opgetogen naar huis.

Ook bij het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging het niet zonder slag of stoot. Voor Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale was het zaak om ook punten te scoren tegen het 3e team, en naaste concurrent van Emmeloord. Een uitdaging op zich, maar het team kweet zich goed van hun taak. Nico moest gelijk in zijn eerste enkelpartij alle hens aan dek zetten, in nipte drie games trok hij de winst tegen Frank Eilander naar zich toe. Roel, die als tweede aan de beurt was moest zich tegen de onverwoestbare Ab Kooijman zijn meerdere erkennen. (1-1) Na deze eerste twee enkelpartijen was het Jennieke die Staphorst 2 tegen Jan de Jong weer op voorsprong zette, en ook in het dubbel hierna waren Nico en Roel te sterk voor het duo Eilander en Kooijman. (1-3) Nico en Jennieke stuiten daarna in hun tweede enkelpartij op Kooijman en Eilander waarmee beide teams weer op gelijke hoogte stonden. Het moge duidelijk zijn, het was een ongemeen spannende ontmoeting. Uiteindelijk werd het een 5-5 gelijkspel, Nico en Jennieke scoorden elk één winstpunt en Roel twee winstpunten in hun enkelpartijen. De winst in het dubbel was weer eens cruciaal voor het zwaar bevochten gelijkspel.

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was vrij.