De trouwe fans van het vlaggenschip van Staphorst staan de komende weken een tweetal  zeer interessante duels te wachten. Zo zullen hun favorieten tegen directe concurrenten moeten laten zien dat de nederlaag tegen Urk een incident is geweest. Op en tegen Urk werd de ploeg op strijd en passie verslagen. Zaterdag mogen de mannen van Paul Weerman zich opnieuw laten gelden. Allereerst staat de topper tegen Eemdijk op het speelprogramma.  Volgende week staat de confrontatie tegen het ijzersterke Swift in Amsterdam te wachten. Kortom, het worden zeer belangrijke weken voor Staphorst. 

De heenwedstrijd wist de formatie uit Bunschoten – Spakenburg met het nodige geluk winnend af te sluiten. Staphorst was daar de ploeg met het meeste balbezit, terwijl Eemdijk loerde op dat éne foutje van Staphorst, om vervolgens meedogenloos toe te slaan. Na 90 minuten had de thuisploeg dat moment optimaal weten te benutten en stuurde daarmee Staphorst met lege handen terug naar de kop van Overijssel. Zaterdag dus de kans op revanche voor de huidige koploper van de hoofdklasse B. Bij eventuele winst van Staphorst slaat men een gaatje met Eemdijk. Dit alleen al moet voldoende adrenaline naar boven stuwen om de duimschroeven op de ouderwetse Staphorster manier aan te draaien. 

Krenten in de pap

Eemdijk speelde vorige week een thuisduel tegen SC Genemuiden. Gezien de stand op de ranglijst en het verschil in punten, hadden beide ploegen maar één belang en dat was een overwinning! Zonder treffers werd deze wedstrijd afgesloten. Staphorst daarentegen profiteerde niet van deze meevaller en zag de concurrenten 1 punt dichterbij komen. Onder moeilijke weersomstandigheden verloor de lijstaanvoerder op en tegen Urk. De thuisploeg gaf de bezoekers weinig ruimte en met niet aflatende inzet vocht Urk zich in de slotfase naar de winst. Hiermee kwam aan een fantastische zegereeks van 10 opeenvolgende overwinningen abrupt een einde. Is Staphorst in staat om deze tegenvaller tegen Eemdijk weg te spoelen? Voor de spelers en stafleden zijn wedstrijden als deze natuurlijk de krenten in de pap. De hele week is naar deze topper toegeleefd en zaterdag mogen de 22 spelers binnen de lijnen laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. 

Voor de supporters in beide kampen is dit natuurlijk ook een duel om naar uit te kijken. We spreken de wens uit dat er reclame gemaakt mag worden voor het voetbal. Namens de KNVB is scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld aangesteld om deze prachtige affiche te mogen leiden. Rest mij om alle aanwezigen een dijk van een wedstrijd toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard niet mag ontbreken.