Zaterdagavond 28 oktober tussen 19:00 en 21:00 uur doet de Veldschuur mee aan ‘Nacht van de Nacht’. Dit jaar een belevingsroute die gaat over het erf en een klein stukje door de Olde Maten. Onderweg kom je verschillende onderdelen tegen die te maken hebben met ruiken, proeve, horen, voelen. Boswachter Denny vertelt over het belang van donker voor de natuur. De wandeling duurt ca. 60 minuten. Zorg voor warme kleding en stevige schoenen/laarzen.

De Nacht van de Nacht is landelijk bekend en meerdere organisaties doen hieraan mee. Met deze nacht vragen wij aandacht voor lichthinder en energiebesparing. Overal om ons heen brandt licht wanneer het donker is. Al deze bronnen zorgen samen voor ontzettend veel lichtvervuiling. Ondanks alle besparingen en moderne technieken baadt de aarde ’s nachts steeds meer in het kunstlicht. Waar je 100 jaar geleden in de stad zelfs nog ‘gewoon’ de Melkweg kon zien, is deze inmiddels verscholen voor 60% van de Europeanen en zelfs 80% van de Amerikanen.

Er kunnen 6 groepen met 15 mensen per groep mee. Vooraf reserveren is verplicht. Kies bij het reserveren het tijdstip waarop je wilt starten. Prijs per ticket €5,– (incl drinken (koffie/thee/chocomelk/ranja en broodje).
Let erop: de reservering is pas geldig als je een bevestigingsmail hebt gehad.