Over een kleine twee weken is het zover: de AMBC Maiscross van 2023. Na acht jaar van afwezigheid gaat het, ijs en weder dienende, weer gebeuren. Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn meerdere vrijwilligers druk bezig geweest om het circuit en de schansen e.d. aan te leggen. Enkele sponsoren hebben hiervoor welwillend groot materieel beschikbaar gesteld waarvoor we natuurlijk hartelijk dank zeggen. Het circuit heeft een lengte van ruim 1500m. Hiermee is de club erin geslaagd een mooi breed, varierend en lang circuit aan te leggen wat geschikt voor alle niveau’s.

De inschrijvingen lopen fantastisch. Op moment van schrijven hebben zich al meer dan 180 rijders ingeschreven. De hobbyklasse is dan ook al volledig vol. In de overige klassen is nog ruimte, maar wacht niet te lang en schrijf je snel in!

Zoals eerder bekend gemaakt is er voor de B-klassen en de superklassen een prijzenpot beschikbaar. Door het opstaan van enkele sponsoren kunnen we inmiddels voorzichtig melden dat er voor alle klassen leuke extra prijzen beschikbaar zullen zijn! Hierover later mogelijk meer details.

De klassen die 28 oktober aan de start verschijnen zijn:
50cc
65cc kleine wielen en grote wielen
85cc kleine wielen en grote wielen
Hobby klasse
Dames klasse
Veteranen
MX125
MX250
MX500
Superklasse MX2
Superklasse MX1

Het inschrijfgeld bedraagt  €15,- voor leden en €20,- voor niet-leden. Het inschrijfgeld dient ‘s morgens bij de inschrijving voldaan te worden. Dit kan zowel contant als met pin. De inschrijving is op de 28evan 08.00u tot 09.00u. Aansluitend zullen we direct van start gaan met de trainingen om daarna uiterlijk 11.30u van start te gaan met de wedstrijden.

Deze dag zal de in cross en grasbaan kringen welbekende speaker Patrick Roth aanwezig zijn om de hele dag verslag te doen van de verrichtingen op de baan om zo het publiek op de hoogte te houden van alles wat er gebeurd.

Inschrijven kan via onderstaande link: (Hobby klasse is dus vol!)
https://www.ambc-staphorst.nl/inschrijfformulier-maiscross/

Publiek & catering:
Voor het publiek is in het middelpunt van het land een prachtige locatie gereserveerd om van hieruit het hele circuit en de strijd te kunnen zien. De catering commisie van de AMBC zal deze dag uitgebreid aanwezig zijn om de aanwezigen te kunnen voorzien van een heerlijk drankje of iets te eten. Uiteraard is er geen entree voor dit evenement en is er op een direct naast de baan gelegen perceel ruimte om uw fiets of auto veilig kosteloos te kunnen parkeren. Twijfel dus niet en kom op deze laatste motorcross dag van dit seizoen alle aanwezige rijders aanmoedigen.

Voor alle overige informatie kunt u op onze website of onze socials. https://www.ambc-staphorst.nl/clubcross

Hieronder nog enkele foto’s die gemaakt zijn bij de aanleg van de crossbaan.