Danny van der Sluis gaf alles, maar kwam net tekort voor de winst in de achtste Dutch Superbike race van het seizoen op het TT Circuit Assen. De TT Racing Team coureur finishte als tweede, nadat hij ook vanaf deze positie mocht starten.

Zaterdag 4 september was het tijd voor de achtste race van het Dutch Superbike seizoen. Danny van der Sluis stond op voorhand op een tweede plaats in het kampioenschap met een achterstand van 28 punten op leider Ricardo Brink. Gedurende de kwalificaties wist Danny met een 1’40.836 op de klokken te brengen, waardoor de BMW-coureur vanaf plaats twee aan de wedstrijd mocht beginnen.

Danny had een goede start, maar had in de sprint naar de eerste bocht wat moeite om de voorkant van de motor aan de grond te houden. De rijder uit Staphorst ging achter Ricardo Brink als tweede de eerste bocht in. Danny kon aanpikken, maar had moeite om het hoge tempo te volgen. Rond de helft van de race had Danny een flink moment in de Strubben, waarbij hij bijna met een highsider crashte. Dit kostte Danny bijna een seconde en het tempo lag te hoog om nog weer terug te komen.

Danny won met deze tweede plaats twintig punten, maar verloor ook belangrijke punten in de strijd in de strijd om het kampioenschap. De BMW-coureur staat nu 33 punten achter op Brink en er zijn nog drie races te gaan. Volgende week, zaterdag 11 september, wordt er gelijk weer gereden om Dutch Superbike punten op het TT Circuit Assen, wanneer de negende race van het seizoen op het programma staat.

Danny van der Sluis #10: “Het was geen slechte race, maar overall is de nasmaak toch niet heel erg goed, omdat we punten hebben verloren in de titelstrijd. Het was een mooie strijd, maar Ricardo had een erg hoog tempo. Ik moest net iets over de limiet rijden om erbij te blijven, nadat ik daarvoor al bijna een highsider had in de Strubben. Het wordt nu erg lastig om nog kampioen te worden, maar niets is onmogelijk. Ons doel is gewoon om de laatste drie races te winnen. Dat is het enige wat we kunnen doen en dan gaan we zien waar we eindigen in het kampioenschap.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie

[onderstaand is ook het tijdschema voor zaterdag 11 september geplaatst]