Na enkele weken van hard werken is het dan eindelijk zover dat de stichting Kamp het Wijde Gat aanstaande donderdag 21 september om 14.00 uur het Westerborkmonument zal gaan onthullen. De onthulling van het monument zal geschieden door een dochter van één van de bewoners die in het kamp heeft gezeten. Dat was in de periode juni 1942 tot en met 3 oktober 1942. Op deze datum zijn de Joodse bewoners van hieruit weggevoerd naar de vernietigingskampen in Duitsland.

Een ieder die deze onthulling wil bijwonen kan dit doen vanaf de Kampweg recht tegenover het monument. Vanaf hier zijn ook goed de sprekers te zien en te horen en de genodigden die een krans of bloemstuk bij het monument gaan leggen.

Na de officiële onthulling is er voor iedereen de gelegenheid om bij het monument langs te lopen en indien gewenst een steentje te leggen.