Zaterdag 16 september is het zover. De pompoen – en zonnebloemzaadjes die dit voorjaar uitgedeeld zijn, zijn ondertussen uitgegroeid tot grote planten.  De pompoenen worden steeds dikker en de zonnebloemen zijn is volle bloei. Tijd om ze te wegen en te meten! Op zaterdag 16 september is daar gelegenheid voor.

Van 10.00 tot 15.00 uur kan je je pompoen en/of zonnebloemkop inleveren en om 16.00 uur is de prijsuitreiking. De pompoenen gaan op de weegschaal en de kwekers van de zwaarste pompoenen gaan met leuke prijzen naar huis! Extra prijzen zijn er voor degenen met de pompoen die qua gewicht het dichtstbij de 5 en 10 kg wegen.

De winnaar van de grootste zonnebloemkop wordt bepaald door het meten van de diameter. Je hoeft dus alleen maar de bloem mee te nemen. Na de prijsuitreiking om 16.00 uur mogen de pompoenen en zonnebloemkoppen weer opgehaald worden.

Ook zijn er diverse andere leuke activiteiten in en rondom de winkel, zoals een springkussen, andere spelletjes, receptenhoekje met de lekkerste pompoenrecepten en meerdere raad & win acties. Ook is er de emmeractie, waarbij je 10% korting krijgt op alles wat in de emmer past! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.farmshophuisman.nl.